logo Casalina

Sporting Budingen gaat winnen bij Atlas Linter en speelt drie duels op een week tijd

Sporting Budingen gaat winnen bij Atlas Linter en speelt drie duels op een week tijd
Sporting Budingen ging vorig seizoen winnen op Atlas Linter Beeld Caroline Noé

Sporting Budingen heeft een pittig programma voor de tweede week van de paasvakantie. Voorbije dinsdag zetten ze zesde Standaard Neerwinden thuis opzij met 4-1. Het zwaartepunt van het drieluik lag voorbije donderdagavond in de clash op het veld van derbyrivaal Atlas Linter, daar werd met 1-4 gewonnen. De rood-witten wacht nog een thuismatch tegen Racing Meldert komende zondag. Tot nu toe zitten ze dus op een 6 op 6 en naderen ze leider Rode Duivels Zoutleeuw tot op drie punten.

Middenvelder Pieter Knaepen (28) uit Linter begon te spelen bij toenmalige derdeprovincialer Concordia Duras op zijn achtste. Na 4 seizoenen verdween deze club en verhuisde Knaepen naar Nieuwerkerken. Daarna volgde FC Landen en zat hij 9 jaar bij de Stormvogels Drieslinter waar hij een kampioenentitel in vierde provinciale met het eerste team mocht vieren. Daarna volgde in het coronajaar amper 5 duels bij Atlas Linter, nu zit hij voor het tweede jaar bij Sporting Budingen.

“We kregen 3 matchen op een week te spelen, een zwaar menu. We wilden wel winnen op den Atlas, maar dat het 0-4 ging worden, dat hadden we niet verwacht. Ik speelde er een voor mijn doen onzichtbare wedstrijd, maar zo kregen onder andere Torfs en Lossignol, die twee keer scoorde meer ruimte. Zo zetten we ook druk bij leider Zoutleeuw”, wist de ex-spelers van den Atlas. “We losten vorig seizoen als derde de rol in de titelstrijd, ons team bleef grotendeels hetzelfde. Zo boekten we ook collectief ervaring. We werden zo als team beter. In de tweede competitieronde staan we beter, dat was in de eerste ronde minder het geval. Het verschil tussen Zoutleeuw en ons bedroeg 5 éénheden en nu 2. Ik denk wel dat ze nog alles zullen geven. Ons wacht over enkele weken een mooie competitie-afsluiter tegen Heide-Linter. We zien wel wat er gebeurt in de eindronde, of wie weet spelen we nog kampioen?”.

Pieter Knaepen (links) in duel met Atlasspeler Nick Janssens Beeld Caroline Noé
Pieter Knaepen (links) in duel met Atlasspeler Nick Janssens Beeld Caroline Noé

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *