logo Casalina

Sportief Rotselaar ziet eigen jeugd excelleren en scoren tegen Averbode-Okselaar

Sportief Rotselaar ziet eigen jeugd excelleren en scoren tegen Averbode-Okselaar
Bij Sportief Rotselaar waren ze fier op hun resultaat

In deze eerste topper in tweede provinciale A won de relatief jonge goud-blauwe brigade van Sportief Rotselaar met 3-0 van FC Averbode-Okselaar. Aanvallende middenvelder Jacques Swennen (22) legde er voor Sportief Rotselaar twee in, jonge invaller Cas Morissens bracht de eindscore aan. Bij Rotselaar willen ze evenwel niets weten van een vroege favorietenrol na deze zege, ze bekijken het week na week en wedstrijd na wedstrijd.

Trainer Stef Van Der Bauwhede was na het mooie vertoon enorm opgelucht en trots.

“Ik ben enorm fier op het gegeven dat ik deze talentvolle groep mag trainen, het collectief is enorm. Na een relatief goede voorbereiding moeten we ons niet meer verstoppen, we hebben een ploeg die iets kan betekenen in deze reeks. Wat dat zal de tijd uitmaken, we laten ons nog niet te vroeg gek maken, eerst volgt nog de zware verplaatsing naar ERC Hoeilaart volgende speeldag”, opent trainer Stef Van Der Bauwhede.

Jacques Swennen bljkt terug op het voorbije weekend.

“Averbode-Okselaar zette enorm goed druk in de eerste tien minuten. Vergis je niet, ondanks die 3-0-eindscore maakten ze het ons enorm moeilijk in de opbouw. Gelukkig kwam mijn openingsgoal uit de lucht vallen. Tot ongeveer rond het uur bleef de wedstrijd zeer gesloten. We stonden de hele wedstrijd fysiek heel goed en dat bracht ook een verschil met zich mee, wist de student rechten aan de KU Leuven. “Ik had niet verwacht dat na tachtig minuten gesloten wedstrijd er nog twee doelpunten voor ons zouden vallen. Er kwam ruimte en die hebben we ongelooflijk efficiënt benut. Ik ben ook blij over hoe mijn tweede goal tot stand kwam na een goede collectieve actie. Leuk dat onze jeugdspeler én invaller Cas Morissens de 3-0 maakte na een invalbeurt van amper één minuut, leuk dat hij zoiets kan en mag meemaken.”

Sportief Rotselaar klopte meteen een favoriet voor het kampioenschap, maar volgende zondag wacht de volgende hindernis.

“Het is nog vroeg in de competitie en ik vind dat we nog niet onze ambities kunnen bepalen op basis van één match. We moeten op bezoek bij ERC Hoeilaart dat ging winnen bij KFC Baal, geen makkelijke klus. We gaan er, ongeacht de tegenstand, voor winst, dat doen we altijd.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *