Sportief Rotselaar wint eerste topper van het seizoen tegen FC Averbode-Okselaar

Rotselaar (r) haalde het van Averbode

Sportief Rotselaar gaf amper iets weg aan de bezoekers van FC Averbode-Okselaar en sprong goed om met de mogelijkheden die ze gepresenteerd kregen. Vooral in de loop van het laatste half uur zaten de Hagelanders er blijkbaar fysiek door en profiteerden de geel-blauwen om de score op te drijven van 1-0 naar 3-0, het Rotselaarse thuispubliek genoot van de wedstrijd.

De thuisploeg leek met zenuwen te zijn gestart, af en toe verspilden ze de bal iets te makkelijk, maar daar wist Swennen iets op.

Hij mikte een afstandsschot op doel en met succes, bezoekende goalie Wijns was geklopt. Rotselaar probeerde via Vanderstappen, Swennen en Boone op snelheid uit te breken, maar dat lukt steeds net niet. Op een schot van Swennen en Vanderstappen na zijn de rest van de kansen in de eerste helft voor de bezoekers. Hagelander Janssens kwam vanaf links het strafschopgebied in en plaatste een gekruist schot Commers kreeg de bal diep ingespeeld en hij controleerde deze op de borst, maar de thuisdefensie greep in. Iets voor het half uur werd bezoeker Vos gewisseld voor Vandenbergh, Vos leek last te hebben van een blessure.

Averbode-Okselaar stootte vaak op de Rotselaarverdediging

Op het vlak van uitgespeelde kansen zat de match op slot tot iets na het uur.

In de 64ste minuut lanceerde Caes een schot op doel, maar doelman De Weerdt redde. Kort daarna was De Weerdt te ver uit zijn doel gekomen, de bal kwam bij Commers, maar hij kon er te weinig gevaar mee brengen. De ingevallen Yücel bracht vanaf de linkerflank snelheid en sneed goed naar binnen, maar zijn schot rond minuut zeventig belandde naast doel. Enkele minuten nadien vloog een lob van zijn voet afkomstig over de goal. In minuut 77 neemt Aesseloos een vrije trap die Wijns overduwt, op de daaropvolgende corner ziet Swennen zijn schot afgeblocked. Stilaan komt de Rotselaarse machine op toerental. Op minuut tachtig ging De Becker enkele bezoekers voorbij, uiteindelijk besloot hij naast. Op corner kopte verdediger Boogaerts naar de rechterbenedenhoek, opnieuw Wijns met de goede redding. Swennen, alweer hij, werd diep gestuurd en versloeg met een lob Wijns, 2-0! Kort voor het laatste fluitsignaal speelde De Backer een tegenstrever door de benen en stuurde hij invaller Hambrouck rechts het straatje in. Hij zag aan de tweede paal jonge invaller en Rotselaars jeugdproduct Cas Morissens staan, hij stond amper een minuut op het veld en maakte de 3-0.

Morissens is heel blij met zijn 3-0

Doelpunten: 10’ en 82’ Swennen 1-0 en 2-0, 89’ Morissens 3-0