logo Casalina

Sportief Rotselaar wilt sportief weerwraak nemen tegen rivaal KFC Rapide Wezemaal

Sportief Rotselaar wilt sportief weerwraak nemen tegen rivaal KFC Rapide Wezemaal
Rapide Wezemaal (r) kon leider Sportief Rotselaar zijn eerste competitieverlies toebrengen in de heenronde

Sportief Rotselaar speelt zaterdagavond zijn tweede derby van het seizoen, thuis tegen Rapide Wezemaal. In de heenronde werd het aan de Wezemaalse Vleugtweg 2-1. De momenteel geblesseerde Vanderstappen scoorde toen voor de blauw-gelen de 1-1. Hambrouck was ook één van de beteren bij Sportief Rotselaar, hij hoopt deze keer beter uit de verf te komen tegen zijn ex-club. Voor Rapide troffen Maarten Caes en Michael Thys toen raak.

Hambrouck begon zijn carrière bij Stade Leuven, hij woonde op slechts enkele hectometers van het stadion. Na de fusie met Daring Leuven speelde hij bij OHL in de provinciale jeugdreeksen tot zijn 18de. Daarna volgde 5 seizoenen bij Rapide Wezemaal, ééntje bij Bertem-Leefdaal en opnieuw 2 bij Rapide.

Bij aartsrivaal Sportief Rotselaar is hij aan zijn derde seizoen toe.

“Dat werd me door niet iedereen in dank afgenomen. Ik probeer nog steeds zo vaak als mogelijk thuismatchen mee te pikken. De toon is nu overwegend vriendschappelijk. De derby’s hebben dit seizoen een speciale betekenis, dat is voor mij steeds de match van het jaar. We kijken als ploeg ook wel al lang uit naar dit prestigeduel, om weerwraak te nemen voor de heenmatch, nu op ons kunstgras. Op zich was het probleem in de heenronde dat we te slordig en aan een te laag tempo speelden. Dit doen we thuis sowieso veel beter. Ik denk dat we onze tactiek niet moeten aanpassen, maar met volle druk en veel tempo gaan spelen”, wist Hambrouck. “Het is belangrijk om te tonen dat we de betere ploeg zijn en dat we die eerste plaats in het klassement dubbel en dik verdienen. Kampioen worden en niet tegen Wezemaal winnen, zou toch zuur zijn op het einde van het jaar. Persoonlijk kijk ik er ook naar uit om enkele ex-spelers terug te zien, vorige week viel ex-kapitein Egbert nog eens in, dus wie weet kom ik hem nog tegen op het veld tegen. Dit verwacht ik daar ze enkele verdedigende spelers missen met een schorsing. Wij gaan vrij compleet naar het duel, enkel Vanderstappen is nog geblesseerd.”

Sfeervak met jeugd.

Het thuisteam mobiliseert zijn jeugd voor extra steun. “Samen met onze jeugdspelers roepen willen we graag een ?? sfeervak maken. Neem dus jullie toeters, sjaals, trommels en luide stem mee om te steunen ?“, klonk het bij Sportief Rotselaar. Afspraak zaterdag 18 maar om 19.45 uur aan de petanquebanen van de Sportoase in de Torenstraat.

Flankspeler Robbert Vanderheyden hoopt op een soortgelijk scenario zoals in de heenronde.

“Wij gaan naar daar met de instelling: alles mag, niets moet. Wij gaan proberen om ons spel te spelen maar zijn ervan bewust dat ze meer kwaliteit in de rangen hebben dan wij, maar dat wilt uiteraard weinig zeggen. We weten dat ze gemotiveerd zullen zijn aangezien wij de thuiswedstrijd van hen verrassend wonnen. Met Thys en Robeyns missen we 2 belangrijke en ervaren pionnen, maar we hebben zeker genoeg kwaliteit in onze groep om dit op te vangen. We zijn alvast zeker niet geïntimideerd door hun facebookpost”, steekt Vanderheyden van wal. “Hopelijk kunnen we daar iets rapen, dat zou zeer mooi zijn. De derby leeft wel enorm in onze groep. We moeten ook wel opmerken dat  kunstgras ook wel niet onze beste vriend is gebleken in het verleden, maar zeg nooit nooit”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *