logo Casalina

Sportief Rotselaar wil met jonge ploeg bevestigen

Sportief Rotselaar wil met jonge ploeg bevestigen

Nadat Sportief Rotselaar in extremis promotie miste naar eerste provinciale willen ze zich dit seizoen in een zwaardere reeks bovenaan handhaven. De geel-blauwen haalden vooral meer offensieve krachten binnen, daar is trainer Stefan Van der Bauwhede tevreden mee. Hij wil met zijn jonge ploeg vooral bevestigen en progressie maken.

Van der Bauwhede is al aan zijn zevende “dienstjaar” toe bij de club die gevestigd is in de Torenstraat.

“Ik ben nu ongeveer zeven jaar bij Rotselaar en begin aan mijn tweede jaar als trainer van de eerste ploeg in tweede provinciale. We moeten verder werken aan het project waar ik als trainer bij de B-ploeg aan begonnen ben. Jonge gasten kansen geven en beter maken, een winnaarsmentaliteit kweken en met goed voetbal uitpakken. Dat zijn onze doelen”.

Tijdens de coronaperiode kregen de spelers een loopschema mee naar huis en daar hielden ze zich tot mijn tevredenheid prima aan.

“Jammer dat onze aanwinst Simons gekwetst raakte, maar we weten dat we dat erbij gaan moeten pakken. We zochten offensief bewust meer versterking. Het klopt dat we vorig seizoen door enorm veel blessures achteraan soms moesten anticiperen, maar als iedereen fit is achteraan zitten we daar zeer goed”, overschouwt de trainer uit het Hagelandse zijn troepen.

Hij was grotendeels tevreden over zijn voorbereiding.

“Ik kon leven met de prestaties tegen ploegen uit hogere reeksen. Op aanvallend vlak moesten we elkaar soms nog wat zoeken, maar dat komt wel naarmate we wedstrijden spelen. De match tegen eersteprovincialer Linden was ons minst goede wedstrijd”, vervolgt hij. “Ik wil bevestigen met een jonge groep, dat zal moeilijk genoeg worden. Die bevestiging op zich en regelmaat onderhouden in onze prestatie is een doel.”

Rotselaar begint thuis tegen Tielt-Winge 3000 (12/09) aan de competitie in tweede provinciale A.

“Ik verwacht niet dat dit een makkelijke opdracht zal worden. Het is een ploeg die goed aan elkaar hangt en moeilijk uit verband te spelen is. Ik verwacht dat we ons dubbel zullen moeten plooien in deze openingsmatch. In de reeks bekijk ik Herent, Elewijt en Averbode-Okselaar als de te kloppen titelfavorieten, maar daar kunnen we enkele outsiders aan toevoegen. Haasrode heeft ook goed aangekocht, vind ik. Nossegem, Butsel en Hoeilaart zijn outsiders en vallen niet te onderschatten. Ik vind het een sterkere reeks in vergelijking met vorig seizoen, het zal dus des te moeilijker voor ons worden om te bevestigen.”

Nieuwkomers: Robin Hambrouck, Wouter Simons en Jordi Verbruggen (allen KFC Rapide Wezemaal), Brent Vander Elst (OHR Huldenberg), Jarno De Becker (VC Bertem-Leefdaal)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *