Sportief Rotselaar voorbij RWL Sport met hoge aanvallende druk

RWL Sport (l) had last met de hoge druk van Sportief Rotselaar

Sportief Rotselaar won de streekmatch tegen RWL Sport met 4-0. Het was een wedstrijd van de tweede tegen de vierde in de stand, Aertgeerts (2), Aesseloos en Gil Boogaerts stonden in voor de score. Bij een 1-0 kroop het thuisteam wel door het oog van de naald; in dezelfde fase mikte Andreas Vandenplas de bal tot twee keer toe op de linkerpaal.

Op minuut zeven werkte Aertgeerts zich langs zijn verdediger en spurtte hij af op doelman Vranken, hij legde de bal rechts naast hem, 1-0! Amper twee minuten later kwam de bal na een actie van De Haeck over links bij Vandenplas. Deze mikte in twee keer op de linkerpaal, consternatie en hoorbare ontgoocheling bij de uitfans. Aan de overzijde ontsnapte Mussen via links, hij legde aan de tweede paal klaar voor Hambrouck die miste. De rebound mikte deze laatste over. Iets na het kwartier was het aan Aertgeerts om de linkerflank af te gaan. Hij legde centraal terug op Aesseloos die de bal in doel trapte, 2-0 en Rotselaar al snel op rozen.

Voor rust nog kansen voor Rotselaar via De Becker (schot rakelings naast linkerpaal), Aesseloos (voorzet gemist aan tweede paal), Gil Boogaerts (net niet bij de rebound na een schot van Aesseloos) en Wouter Vandewalle (schot voorbij keeper maar van de lijn gehaald).

Tien minuten na de pauze eenzelfde spelbeeld met een doorspeelbal op Vandewalle rechts, hij zette voor en Aertgeerts rondde af, 3-0. Aan de overzijde dreigden vooral Verdeyen en de ingevallen Vertessen. Met nog een kwartier te gaan legde Boogaerts centraal in het Rillaarse strafschopgebied de 4-0 binnen. Kort daarna redde thuisgoalie Van Oosterwijck de spreekwoordelijke meubelen. Hij voorkwam de eerredder voor de bezoekers en weerde de bal uit de rechterhoek. Op het einde kreeg invaller Vanderstappen nog dotten van kansen maar verdedigers Valkenborg en Geerens stonden dat allerminst toe.

Doelpunten: 7’ Aertgeerts (1-0), 16’ Aesseloos (2-0), 55’ Aertgeerts (3-0), 74’ Boogaerts (4-0).

Één gedachte over “Sportief Rotselaar voorbij RWL Sport met hoge aanvallende druk