Sportief Rotselaar trekt de provinciale bekerfinale naar zich toe tegen KFC Herent, twee rake vrije trappen gaven de doorslag

Kleurgenoten KFC Herent (links) en Sportief Rotselaar treffen elkaar in eerste provinciale

Sportief Rotselaar was de betere tijdens de eerste 35 minuten weliswaar zonder al te veel kansen. Ze kwamen via een gelukje voor via Hambrouck die van verdedigend mistasten profiteerde. Kort voor rust moest thuisgoalie Van Oosterwijck twee keer zijn kunnen laten zien op pogingen van Houben en Stroobants. In de tweede helft zetten twee vrije trappen een stroomversnelling in qua score van 1-0 naar 3-0, een late eerredder veranderde weinig aan de identiteit van de finalist. Sportief Rotselaar zal het in de finale moeten realiseren tegen VK Linden.

Bij Rotselaar ontbraken enkele spelers, bij de bezoekers eiste de lesvrije week zijn tol met zeven afwezigen.

Sportief Rotselaar begon traditioneel met hoge druk. Beide teams speelden goed voetballen, maar hielden het relatief gesloten.

Bij Herents balverlies kon De Becker met de bal aan de haal gaan en speelde ie diep in op Vandewalle. Deze was blijven hangen na een corner, zijn uithaal schampte de verste paal, dit gebeurde op minuut 18. Op minuut 33 verraste een terugspeelbal uitgoalie Monier enigszins en voor ie het wist, was Hambrouck ermee aan de haal om die over de doellijn te duwen, 1-0! Kort voor rust kon Houben vanaf rechts de Rotselaarse zestien diagonaal binnendringen, zijn schot strandde op de benen van doelwachter Van Oosterwijck. Net daarvoor was Hambrouck aan de overzijde doorgedrongen tot de eerste paal, maar mikte hij het leer het zijnet in. Op slag van rust mikte kapitein Stroobants een vrije trap fraai het doelkader in. Daar redde andermaal Van Oosterwijck, de bal belandde tegen de rechterpaal en verdween snel uit de gevarenzone.

Herent kwam het beste uit de rust.

De geelhemden drukten en in zowel minuut 51 als 53 had Neukermans respectievelijk links en centraal voor doel een mooie kans. Hij mikte beide mogelijkheden over en dat zou hij zich al snel beklagen… In minuut 56 zette Tim Boogaerts zich bij een vrije trap vanaf 30 meter achter de bal, met enige hulp van de wind verdween deze in de linkerbovenhoek, 2-0 Rotselaar juichte. Exact 2 minuten later ging Aesseloos achter de vrije trap staan en krulde deze andermaal in de linkerkruising, 3-0 en match gespeeld. Bij de bezoekers pepten ze elkaar op om de koppen niet te laten hangen en te blijven strijden.

In minuut 67 drong bezoeker Peeters centraal door, hij speelde links Neukermans vrij die op doel afstormde. Hij mikte naast de eerste paal. Aan de overzijde speelde Hambrouck, die zich centraal op het middenveld bevond, rechts kapitein Gil Boogaerts vrij. Zijn poging tot voorzet werd afgeweerd. Een Herentse inspeelbal Houben ging diep het Rotselaarse strafschopgebied in, maar Van Oosterwijck stond pal. Herent bood stilaan jonge spelers minuten en die maakten daar gretig gebruik van met enthousiaste acties. Op minuut 80 kopte Neukermans de bal op de linkerkruising. Vijf minuten later zette Bouchmal vanaf rechts voor, Peeters kon Van Oosterwijck eindelijk verschalken en werkte links in doel af, 3-1. In de voorlaatste minuut ging een Herentse kopbal nog net over de lat. Rotselaar door naar de provinciale bekerfinale. Ze komen er uit tegen VK Linden die hun halve finale op Rhode – De Hoek won. Ze deden dat met de specialiteit van het huis, strafschoppen, het werd er 2-4.

Doelpunten: 33′ Hambrouck (1-0), 56′ Boogaerts (2-0), 58′ Aesseloos (3-0), 85′ Peeters (3-1).