Sportief Rotselaar trekt aan langste eind in oefenduel tegen SC Aarschot

Lemmens was de beste bij Aarschot in de eerste helft

Tweedeprovincialer Sportief Rotselaar klopte op eigen veld eersteprovincialer SC Aarschot met 3-0. Rotselaar schoot snel uit de startblokken met een treffer van de snelle Vanderstappen. Na tien minuten hadden de wit-zwarten het beste van het spel maar konden ze niet afmaken. In de tweede helft kwam Rotselaar met andere intenties op het veld en liep de score uit tot 3-0.

Aan beide kanten was er sprake van een handvol afwezig als gevolg van onder andere examens, corona, blessures en ziekte…

Na enkele minuten stuurde De Becker de aalvlugge Vanderstappen alleen op wandel naar het Aarschot doel. Vanderstappen werkte af aan de eerste paal en liet uitgoalie Milbou kansloos. Kort nadien vuurde opnieuw Vanderstappen een schot af op doel, nu was Milbou wel bij de pinken en miste Hambrouck de rebound.

Daarna nam SC Aarschot het offensief in handen. Arice kon na iets meer dan tien minuten bijna profiteren van een misverstand tussen doelman Deweerdt en verdediger Boogaerts. Het gevaar werd in allerijl nog weggewerkt. Lemmens was de beste bij de bezoekers en zorgde vooraan voor een snelle aanvoer en was vooraan fysiek ook prima aanwezig. Er werd bij hen vooraan vooral naar de acties van Arice en Boulahrir gezocht bij afwezigheid van Shoroye. Rond minuut twintig zetten de withemden Rotselaar goed vast. Op minuut vijfendertig stuurde Saerens links Arice weg. Die speelde de bal centraal door naar Othman, voor ie het wist was de kans verdwenen. Kort nadien stuurde Lemmens Saerens weg over de rechterflank, maar kwam verdediger Vandewalle met lef tussen en ontzenuwde het hete standje. Na een duel met Haroun kwam Vanderstappen slecht neer, hij bezeerde zich aan de rechterkuit en werd vervangen.

In de tweede helft toonde Sportief Rotselaar een andere gedaante en namen ze het heft in handen. Vandewalle lanceerde in minuut vijfenvijftig een actie vanaf de linkerflank, hij speelde een één-twee met Aesseloos goed uit en kreeg dan ook de bal terug. Hij werkte overhoeks af, 2-0. Hambrouck zette de eindstand vast met nog iets meer dan een kwartier te gaan. Hij werd afgezonderd en werkte in de korte hoek af, 3-0.