Sportief Rotselaar stuurt ERC Hoeilaart puntenloos huiswaarts

De tackelende Vandewalle opende de score voor Rotselaar

Op de vijfde gespeelde competitiespeeldag bracht Sportief Rotselaar de eerste nederlaag toe aan ERC Hoeilaart. De thuisploeg kwam op voorsprong via Vandewalle, daarna kwamen de bezoekers met tien te staan na een uitsluiting. Paradoxaal genoeg kon Soetaert gelijk maken, rond het uur werkte Swennen een voorzet holderdebolder in doel. Het was genoeg voor de zege ondanks een bibberende slotfase.

Dit treffen was een mooie affiche tussen vierde Rotselaar en derde Hoeilaart.

Na vier minuten was Rotselaar voor het eerst gevaarlijk, De Becker schoot rakelings over. Aan de overzijde bediende Bolline de aalvlugge Deneffe, maar hij werd tijdig gestuit. Daarna legde Rotselaar het spel aan de linkerzijde breed via Aesseloos, deze kon voorzetten en Vandewalle buffelde de 1-0 binnen. Velen dachten dat kapitein Boogaerts had gescoord omdat ploegmaat Vandewalle dezelfde “stijl van erin te vliegen” vertoonde.

Iets na minuut twintig kreeg Rotselaar aan de linkerzijde een vrije trap, bezoeker Smidts was het daar niet mee eens en liet het de ref weten. Dat leverde hem een gele kaart op. De daaropvolgende vrije trap van Aesseloos vloog voorbij alles en iedereen. Tot de rust kwam uitgoalie Vandervoort een handvol keren goed tussen op inzetten van onder meer Boogaerts en De Becker. Vijf minuten voor rusten gaan kreeg Smidts zijn tweede gele karton gepresenteerd na een pittige tackle. Op slag van rust kreeg Soetaert na een vrije trap de bal links in het strafschopgebied en trapte hij hoog en overhoeks binnen, 1-1.

ERC Hoeilaart en Sportief Rotselaar voor de aftrap

In de tweede helft was het heviger beginnen regenen, maar op het veld vertoonde de verdediging van beide teams voorlopig geen bres. In de tweede helft kwam ERC bij momenten enorm hoog drukken via Jorgensen. Op de vijftigste minuut legde Swennen aan van ver, doelman Vandervoort had het weer correct ingeschat en lag goed in de rechterhoek. In de omschakeling ging het soms hard bij Hoeilaart, Jorgensen werd diep gestuurd maar doelwachter Van Oosterwijck was alert. Na een gestuite aanval van de thuisploeg kwam de bal op de linkerflank bij De Becker, die zette scherp voor en de bal belandde bij Swennen. Hij werkte de bal op zijn Wilmots binnen, genoeg voor de 2-1. Matthys legde kort nadien aan op de grens van het strafschopgebied, de bal week af op de hak van een verdediger. Weeral lag keeper Vandervoort in de weg. Hij vuurde vaak zijn geelzwartgetinte troepen aan. “Geloof erin, het is mogelijk”, riep hij zijn veldspelers toe.

In de slotfase gierden de zenuwen door de kelen op en langs het veld. Met de inbreng van Vander Elst die terugkwam van een kuitblessure, was er sprake van meer intercepties. Iets na het uur werd Hambrouck diep gestuurd, opnieuw was daar die dekselse Vandervoort. Hij lag nog in de weg om kansen van Matthys, Swennen Mussen en De Becker. In de buurt van het Rotselaars doelgebied kon Deneffe niet profiteren van het uitglijden van verdediger Martens. Na veel bibberen en beven, niet alleen door de koude regen, bleef het 2-1.

Doelpunten: 17’ Vandewalle (1-0), 44’ Soetaert (1-1), 59’ Swennen (2-1)