Sportief Rotselaar overwint gehavend KVC Haacht

Sportief Rotselaar (r) pakte de volle buit tegen KVC Haacht

Sportief Rotselaar pakte thuis de drie punten tegen KVC Haacht, bij de rust stond het 2-0, maar belangrijker was dat de wit-zwarten al twee pionnen achteraan kwijt waren. De thuisploeg vond de ruimte, waaruit de acties en uiteindelijk ook de doelpunten kwamen. Op die manier komen ze na de nederlaag tegen Hoeilaart stilaan vooraan meepiepen als gedeelde vijfde.

Het spel ging aanvankelijk snel op en af, beide teams zetten er tempo achter. De bezoekers dreigen het eerst na vijf minuten na stilstaande fase via een schot van kapitein Van den Bosch, in het verleden was het vaak hij die aan de Rotselaarse Sportoase de bevrijdende goal scoorde. Doelman De Weerdt ging goed plat op zijn schot.

Daarna dreigden namens Rotselaar De Becker, Vanderstappen en Hambrouck, vooral die laatste wilde iets laten zien. Bij Haacht realiseerde Van Loock enkele prima verdedigende acties af en werd de ruimte via de flanken gezocht. Iets voor minuut twintig leidde KVC balverlies, Aesseloos ging ermee aan de haal en speelde in bij Hambrouck. Hij trok erop uit richting keeper Andries en mikte de bal perfet in de verste hoek. Iets na het half uur vertrok De Becker links, hij zette voor en Hambrouck dook centraal op en werkte af 2-0.

Hambrouck (eerste blauwe van links) viert de 1-0 met de ploegmaats

Aan de rust stond het 2-0, in de eerste helft verloor Haacht verdedigers Derden en Callens aan blessures en begon het evenwicht tussen beiden manker te lopen. Zeker gezien offensieve ervaren kracht Dirk Durinck de plaats moest innemen van Derden.

Net voor het uur kon Wouters, die op de nummer tien speelde, KVC nog hoop geven met de 2-1. Het was slechts uitstel van executie, daarna gingen de geel-blauwen er nog op en over met doelpunten van Swennen, Aesseloos en twee keer Vanderstappen. Een wervelend Rotselaar had het betere van het spel, KVC had mogelijk meer weerstand kunnen bieden waren er geen twee verdedigers op korte periode uitgevallen.

Doelpunten: 19’ en 32’ Hambrouck (1-0 en 2-0), 58’ Wouters (2-1), 63’ Swennen (3-1), 75’ Aesseloos (4-1), 86’ en 88’ Vanderstappen (5-1 en 6-1)