Sportief Rotselaar knikkert Eendracht Mazenzele-Opwijk uit Vlaams-Brabantse beker met aanvallend voetbal

Eendracht Mazenzele-Opwijk (l) deed het vorig jaar als promovendus in P1 goed, Sportief Rotselaar is komend seizoen nieuw

Sportief Rotselaar was in deze kwartfinales van de Beker van Vlaams-Brabant de enige tweedeprovincialer. Het ontving derde in eerste provinciale Eendracht Mazenzele-Opwijk. Het beloofde een open wedstrijd te worden tussen twee teams met gelijkwaardige sterktes en profielen in hun team. De bezoekers kregen verschillende kansen, maar het was Rotselaar dat vooral in het eerste half uur en vanaf het uur zinderende aanvalsgolven richting EMO-doel lanceerde, het werd 2-0.

Het thuisteam had de broers Jef en Gil en neef Tim Boogaerts in de rangen lopen. Bij de bezoekers stonden de drie broers Verhoeven paraat, waarvan Arne en Gerome op het veld.

Een collectieve aanval belandde rechts bij Vandewalle die speelde de bal blind in het strafschopgebied. Via bezoeker Kundi ging de bal in eigen doel. Van een verrassing gesproken! Bezoeker Gyimah was de gevaarlijkste bij de bezoekers en haalde op kracht en snelheid vaak zijn gram. Net voor minuut tien gaf Jef Boogaerts een dieptepass naar de linkerflank van back Mussen. Hij speelde voor, verdediger Huyck werkte bijna in eigen doel, een corner bood de groen-zwarten even ademruimte. In minuut 23 bracht Gyimah een prima actie rechts, hij legde centraal af op Ringoot die voorlangs naast werkte. In minuut 25 andermaal Boogaerts als leverancier van de voorhoede. Finaal bereikte het leer Hambrouck links in de hoek van het strafschopgebied Hambrouck. Hij nam aan, omspeelde zijn verdediger en legde in de linkerkruising, 2-0! De Rotselaarfans gierden het uit van plezier. Een minuut nadien was het net niet voor zowel Mussen als Aesseloos, in derde instantie dook Hambrouck aan de eerste paal op. Met een duikvlucht kopte hij net niet de 3-0 erin. Amper een minuut later trapte kapitein Arne Verhoeven een vluchtschot rakelings links naast. Op het half uur stormde Gyimah links door, hij werd zeer nipt voor buitenspel afgevlagd. In minuut 38 ging thuisspeler De Becker rechts een kwartet voorbij, hij was te onbesuisd in de afwerking. Net voor rust gaat Aesseloos rechts splijtend door, zijn voorzet belandde aan de tweede paal. Hambrouck schoof de bal tegen de paal. Op slag van rust werd Van Der Jeugt voor doel afgezonderd, de bal werd ontzet. In tweede instantie knalde Gyimah naar doel, Van Oosterwijck redde. De bal bleef voor de Pajotten. Kundi kopte rakelings over, dit had altijd de aansluitingstreffer moeten zijn!

We gingen rusten bij een 2-0 na een hoogstaande eerste helft.

Enkele minuten na de pauze ging Aesseloos onderuit in het strafschopgebied na contact met doelman Bosteels. De ref wees naar de stip, hij werd teruggefloten door zijn lijnrechter. Ondertussen verliet Kundi mankend het veld, deze wissel veranderde het gelaat van de match. De bezoekers brachten nog gevaar via Gerome Verhoeven (voorlangs) en Gyimah (inzet voor de doellijn gekeerd). Daarna was het bijna al Rotselaar wat de klok sloeg. Thuisbacks Vandewalle en Mussen waren de motoren van de aanvallen, ook Tim Boogaerts speelde opbouwend een mooie rol.

Rotselaarse uitblinkers Vandewalle en Mussen met de eindstand op de achtergrond

Op het uur maakte thuisspeler Aertgeerts zijn comeback na een voetblessure. Enkele minuten later werd een poging van Hambrouck net voor doel ontzenuwd. Vandewalle zag zijn trap overvliegen, Aertgeerts dwong Bosteels tot een redding met zijn uithaal. Hambrouck, Aertgeerts en invaller Mertens misten elk nog een kans om er 3-0 van te maken. In de slotminuut bracht een prima collectieve actie van den Eendracht de bal bij invaller Delhaye. Hij was misschien een tikkeltje te verrast om doelman Van Oosterwijck te verschalken. Het bleef 2-0, Rotselaar vergezelt KFC Herent, VK Linden en de winnaar van Rhode-De Hoek – HO Bierbeek in de halve finales.

Doelpunten: 1′ Kundi (1-0), 25′ Hambrouck (2-0).