Sportief Rotselaar en Standaard Meerbeek houden elkaar in evenwicht

De groepsfoto met Rotselaar (r) en Meerbeek voor de match

Tweedeprovincialer Sportief Rotselaar en derdeprovincialer Standaard Meerbeek breiden een einde aan een trainingsperiode met een oefenmatch. In de eerste helft kwamen de blauw-witgetinte bezoekers scherp voor doel, de ruststand was dan ook niet onlogisch 1-2. In de tweede speelperiode was er meer evenwicht en viel de gelijkmaker nog voor thuisploeg Rotselaar.

Rotselaar was in de prille beginfase drie keer gevaarlijk via nieuwe man in de aanval Jorne Vanderstappen, die aan snelheid niets heeft ingeboet. Rond minuut tien trapte Aesseloos op doel, Meerbeekgoalie Schoolmeesters pakte. Vliegensvlug nadien poogde thuisspeler Hambrouck via de rechterzijde naar doel te trekken en de keeper te lobben, dat laatste element mislukte.

Aan de overzijde leek Pepermans te worden gehaakt door Aesseloos, ref Vanhamel gaf geen krimp. Pepermans moest niet lang wachten om zijn gram te halen. Hij kwam op rechts erdoor en trof nu wel raak, 0-1! Iedereen wakker! Daarna ging het spel op en neer tot Aesseloos via vrije trap de bal op de paal deponeerde. Enkele momenten later werd de onvermijdelijke Vanderstappen diep gestuurd door Hambrouck, omspeelde hij de goalie en de 1-1 was een feit.

De 1-1 in wording aan de voet van Vanderstappen

Daarna volgde gezien de warmte een korte drankpauze. Het hervatten van het spel was voor Meerbeek het signaal om andermaal toe te slagen, Pepermans werkte zich vrij op de grens van het strafschopgebied en schoof onder Rotselaarkeeper van Oosterwijck binnen, 1-2, opeens ging het snel. Daarna brachten de bezoekers nog doelgevaar met zich mee via Blomme, de Mesmaeker en Vangilbergen. Deze laatste ging nog resoluut door op doel, maar trof in zijn uithaal de rechterpaal. Net voor rust roerden Vanderstappen en Aesseloos zich voor Rotselaar, ze gingen rusten bij 1-2.

Pepermans behoudt het overzicht en brengt de 1-2

Ook in de tweede helft bleef het spel op en neer kabbelen. Pepermans en Vangilbergen bleven actieve bezoekers. Over de rechterflank werd bij Rotselaar actief naar snelle invaller en aanwinst Siddik gezocht. Dat loonde in de slotfase. Hij dweilde zijn flank af en legde af op Boone die niet twijfelde, 2-2. Invaller Mertens dreigde nog twee keer voor Rotselaar, maar in eerste instantie miste zijn schot doel en in tweede instantie lag doelwachter Kumps in de weg. Het bleef 2-2.

Doelpunten: 13′ Pepermans (0-1), 22′ Vanderstappen (1-1), 27′ Pepermans (1-2), 82′ Boone (2-2)