Sportief Rotselaar en Racing Butsel houden elkaar in evenwicht

Sportief Rotselaar (l) en Racing Butsel

De eerste helft was voor Rotselaar, dat had een 2-0 bij de rust als gevolg. In de tweede helft stak Butsel de neus aan het venster en brachten ze de gelijkmaker aan. Toen rond het uur de hemelsluizen helemaal open gingen, was het beste van het spel eraf.

Na het beginsignaal begon Racing Butsel te drukken.

“Dit via Clement die na amper een minuut diep werd gestuurd, doelman Van Oosterwijck die tijdig uit doel kwam. De bezoekers dreigden nog via Clement en Santoro. Daarna begon Sportief Rotselaar op de helft van de bezoekers te spelen, net voor minuut twintig kwam de eerste waarschuwing voor Butsel via een kopbal van kapitein Boogaerts. Zeven minuten later was het raak op corner. Aesseloos schilderde de bal op het hoofd van de verdediger en die buffelde de 1-0 binnen.

Daarna steeg het tempo in de wedstrijd, Butsel van zijn kant counterde met Derden. Opnieuw stond goalie Van Oosterwijck in de weg. Op minuut 35 kreeg Rotselaarverdediger Mussen een bal tegen de hand geschoten, geen strafschop oordeelde de ref. Ongeveer vijf minuten later volgde een mooie collectieve aanval en die bracht de bal bij nummer tien De Becker die de bal van buiten het strafschopgebied in de linkerhoek kegelde, 2-0 bij rusten gaan.

In de tweede helft ging het op en neer tot de Rotselaardoelman zich leek te verkijken op een vrije trap van Michiel Clemens, 2-1 en we hadden weer een match. Clement bleef doorheen de hele wedstrijd een gesel op zijn rechterflank, centraal op het middenveld begon Demarez zijn draai te vinden en rechtsback Preben Clemens ruimde veel op. Het begon ondertussen enorm te regenen, de meeste fans gingen onder het afdak plaats nemen aan de Sportoase. Invaller Aktas knutselde op de linkerflank een aanval in elkaar en die resulteerde in de 2-2, hij schoot in de verste hoek binnen. Met tien minuten te gaan leek Hambrouck door te zijn gebroken, maar Butselkeeper Nys was bij de pinken. Voor Butsel dreigden weeral Clement en invaller De Koninck, voor de thuisploeg invaller Mertens en Boogaerts. Een bende verzopen toeschouwers trok huiswaarts met deze 2-2 in het achterhoofd.

Doelpunten: 26’ Boogaerts (1-0), 41’ De Becker (2-0), 54’ Clemens (2-1), 68’ Aktas (2-2)