Sportief Rotselaar en BHS United eigenen zich elk een helft toe

BHS United (l) en Sportief Rotselaar (r) tijdens de vorige competitiepauze

Tweedeprovincialer Sportief Rotselaar en derdeprovincialer BHS United speelden, bij temperaturen die de dertig graden overstegen, 2-2 gelijk. BHS United begon goed en leidde met 0-2 aan de rust, de thuisploeg herpakte zich en zette alle zeilen nog bij.

Het was voor beide teams hun eerste oefenduel

Door de hete temperaturen kropen de meeste fans in de schaduw of in de kantine. In een bij momenten snelle match kregen de bezoekers van de Boortmeerbeekse fusieclub flink wat kansen, ondanks de hoge druk die Rotselaar aanvankelijk zette. De eerste echte kans volgde na vijf minuten een dieptepass van Koekoekx op Ketels, voorlangs ging de bal. Een snelle reactie werd door bezoekende kapitein en ex-Rotselaarspeler Bornain weggewerkt. Ook Luyten, die eveneens goed presteerde, heeft een verleden in de Torenstraat. BHS’er Desmalines deed het goed op het middenveld qua duelkracht.

Op twee snelle uitvallen moest Rotselaar zich gewonnen geven, snelle spits Ketels kon na 10 minuten de 0-1 en na 28 minuten de 0-2 aantekenen.  Het kon zelfs 0-3 worden maar ervaren spits Delestinne kon Rotselaars balverlies niet afstraffen, zijn raketschot zoefde net over.

BHS was het gevaarlijkste in de eerste helft

In de tweede helft kwamen de aanwinsten bij Rotselaar op het veld en dat rendeerde snel. Vanderstappen besloot nipt naast en enkele minuten later mikte Aesseloos voor het thuisteam de bal op vrije trap tegen de onderkant van de linkerpaal. Voor de rebound tekende niemand aanwezig. De geelgetinte voorlinie stond vijftien meter hoger geposteerd. Vooral Jef Boogaerts (Betekom), Tim Boogaerts (Wijgmaal) en Bruno Aertgeerts (Betekom) lieten zich zien. Aertgeerts bracht de 1-2 aan in minuut 56 en Vanderstappen tikte binnen.

Vanderstappen werkt de 2-2 binnen

Op het uur was het al 2-2 via spitsbroeder Hambrouck, ook Aertgeerts speelde hierin een rol. Vanderstappen kon Rotselaar nog winst schenken, maar ofwel bereikte de bal hem niet ofwel was het nipt naast. Met nog tien minuten te gaan aan de overzijde de ultieme kans voor BHS om dit oefenduel winnend af te sluiten. Aanwinst Boghe kreeg de bal centraal op de grens van het strafschopgebied, zijn schot werd gered. Na een actie over links van Tim Boogaerts bereikte zijn voorzet Vanderstappen niet, doelman De Ruysscher stak hier een stokje voor. Beide teams waren achteraf tevreden met een billijke 2-2.

Doelpunten: 10′ en 28′ Ketels (0-1 en 0-2), 56′ Vanderstappen (1-2), 60′ Hambrouck (2-2).