Sportief Rotselaar B verschalkt in slotfase Vilvoorde City

Sportief Rotselaar B greep in de eindfase de zege tegen Vilvoorde City (l)

Deze oefenmatch tussen derdeprovincialer Sportief Rotselaar B en vierdeprovincialer Vilvoorde City bracht niet enorm veel grote kansen met zich mee. Daarvoor liep er aan beide zijden soms iets te veel verkeerd op het middenveld. De bezoekers kwamen met een klein gelukje voor, maar de blauwen konden in de slotfase nog de situatie omkeren.

In de beginfase hobbelt de partij op en neer. Iets voor de tiende minuut dook Fiore rechts vooraan op, hij mikte naar de hoek maar doelman Verbruggen stond paraat. Aan de overzijde trof een schot van Siddik op de vuisten van de doelman, in de rebound schoot Sofrone over. Bij de bezoekers kan op het kwartier Kayembe Mubenesha alleen door op doel, de keeper zat er op tijd tussen. Amper een minuutje later herhaalden De Voeght en goalie Verbruggen deze situatie.

Bezoeker De Voeght kwam net te kort om te scoren

Bij de bezoekers kwam op de rechterflank verdedigende kracht Catrin er bij momenten technisch goed uit, hij zocht Fiore voor hem. Bij Rotselaar B waren Bouali en Siddik de gevaarlijksten in de zone van de waarheid. Het spel kabbelde zonder veel gevaar. Sofrone kon in minuut 37 bijna profiteren van een verdedigend foutje. Daarna trapten Lammens, Wydoodt en Siddik achteréénvolgens op enkele minuten tijd op doel, het afdrukken was niet krachtig genoeg. Met nog enkele minuten tot rust was Fiore weg, zijn voorzet vanaf rechts bereikte De Voeght net niet. Siddik, Lammens en Bouali misten op slag van rust nog doelkansen, 0-0 bij de pauze.

Fiore werd gaandeweg gewisseld daar hij op het einde van de eerste helft in de rug werd gesprongen en hiervan hinder ondervond. Ploegmaat Herbal had last van de knie en werd iets na het uur rust gegund. De eerste kans na rust was voor Rotselaar via invaller Minnen, een voorzet schoof hij net naast doel.

Siddik (21) bracht ook gevaar met zich mee

Sofrone ging iets na het uur alleen door op doel, maar besloot naast. Bezoeker Charlier plaatste een lob net naast doel maar kende nadien succes. Een inworp vanaf links raakte niet weg uit de Rotselaarse zestien en Charlier kopte eerst op assist van Chaudoir in de binnenkant van de linkerkruising vooraleer binnen te duwen, 0-1! Daarna begon Vilvoorde hoger te drukken. Met nog iets minder dan een kwartier een diepe bal van Filet die bij Lammens belandde. Hij speelde door op invaller D’Hoye, die snelheid maakte over de rechterflank, die afwerkte 1-1. Naar het einde toe opnieuw D’Hoye met de beslissende 2-1. Siddik trapt vanop afstand, de bal week af op een verdediger en D’Hoye was goed gevolgd om de winnende treffer te scoren.

Doelpunten: 67′ Charlier (0-1), 76′ en 86′ D’Hoye (1-1 en 2-1).