Sportief Rotselaar B neemt in oefenduel in tweede helft afstand van SC Out-Hoegaarden B

Sportief Rotselaar B (r) won het oefenduel van SC Out-Hoegaarden B

Sportief Rotselaar B kwam in deze oefendraf onder derdeprovincialers net voor de rust op voorsprong, die kloof diepten ze in de tweede helft uit. Een opmerkelijk gegeven volgens insiders was dat thuisspeler Maes twee keer met links scoorde, “nu is alles mogelijk, de apocalyps is nabij”, klonk het. SC Out-Hoegaarden B stelde snelheid via de flanken hier tegenover, maar doelpunten volgden daarop niet.

Rotselaar miste enkele spelers zoals onder andere Foncke, Verbruggen, Verbeeck en de geblesseerde Bouali. Bij de bezoekers ook flink wat examengangers zodat er flink wat U19 aan de bak moesten.

In de C-reeks stond Rotselaar B elfde, in de D-reeks bezette het tweede team van de Brouwers de twaalfde positie.

Na vijf minuten brachten de bezoekers het eerste gevaar. Een vrije trap van El Asaad Benisa hobbelde naast de linkerpaal. Daarna ging het spel op en af, over de rechterflank toonde Brouwer Devos enorme snelheid en haalde hij soms enkele bijna onmogelijke ballen. Bij Sportief deelde Sofrone op het middenveld de lakens uit. Na balverlies in minuut twintig pakte Siddik uit met een schot naar de verste hoek, Hoegaardse goalie Vanhoven redde. In minuut 33 mikte Siddik de bal op de lat, de rebound was voor Vanschoonbeek. In minuut 43 kon Wildiers de bal aan de eerste ofte rechterpaal binnentikken, 1-0 en Rotselaar met een goed gevoel de rust in.

In de tweede helft toonde het thuisteam zich vooraan bedrijvig.

Toch kwam de eerste echte dreiging er omstreeks minuut 65. Bezoeker Raymaekers mikte een afstandsschot links nipt naast. In minuut 66 omspeelt Maes enkele tegenstrevers aan de grens van de Hoegaardse zestien en deponeert de bal in de linkerkruising, 2-0! Tien minuten later kopte Minnen vanaf links in het strafschopgebied raak in doel, 3-0! Enkele minuten later zette Maes zijn voet tegen de bal aan de linkerpaal, 4-0. In minuut 86 mikte Hagelander Lowyck de bal op Rotselaars doel, goalie Bollen stond paraat. Ook Hachim dreigde nog, maar de eindstand luidde 4-0.

Doelpunten: 43′ Wildiers (1-0), 66′ Maes (2-0), 76′ Minnen (3-0), 78′ Maes (4-0).