logo Casalina

Sportief Rotselaar B gaat voor goede start

Sportief Rotselaar B gaat voor goede start

Sportief Rotselaar B gaat zijn tweede jaar in derde provinciale in met trainer Steven Cox in de bestuurderszetel. Andermaal wordt geopteerd voor een plaats in de middenmoot, maar eerst en vooral een rustig seizoen. De slechte start van vorig seizoen moet ten alle koste vermeden worden.

“Wanneer we mochten zijn we met de trainingen gestart. In het begin moesten we door die covid 19-dreiging wat afstand houden. Daarna konden we gelukkig evolueren naar matchvormen. Ik ben voor het merendeel tevreden over de trainingen, de wedstrijden waren op zich ook goed. De uitslagen waren op zich niet steeds super, de prestaties waren dat wel, we waren bijna keer op keer beter. Ik kan er wel prat op gaan dat van mijn kern van 22 spelers velen konden spelen tijdens de voorbereiding. We speelden onlangs tegen tweedeprovincialer Holsbeek, we verloren nipt met 2-1, ik was hierover heel tevreden. Dat gaf me vertrouwen.”

Cox’ ambitie blijft dezelfde als die van vorig seizoen.

“We willen net zoals vorig seizoen een rustig jaar meemaken en in de middenmoot gerangschikt staan. Ik moet werken met het gegeven van de A-ploeg, de samenwerking is enerzijds top. Anderzijds kunnen zij zowel spelers van mij nodig hebben als ze afhakers naar ons kunnen sturen. Hierdoor kan ik weinig met hetzelfde team werken en automatismen ontwikkelen. Op zich geen enorm probleem, zo lang we maar beter starten als vorig seizoen. Dat was met een op twaalf geen topper. Met corona en een vroegtijdige competitiestop zou de start nu wel eens belangrijker kunnen worden dan de andere jaren”, beseft de oefenmeester. “We openen deze zaterdagavond thuis tegen stijger Herent B. Dat zal niet makkelijk worden, een jonge technische ploeg. Ik verwacht trouwens een betere reeks dan vorig jaar. De zwakkeren zijn eruit, ze werden vervangen door sterke teams zoals Boutersem of Wezemaal om er twee te noemen. Die laatsten kochten goed in, ik zie hen wel vooraan staan. Ik zie de B-teams ook sterk voor de dag komen.”

Inkomende transfers: Yentl Swinnen (Tremelo), Karel-Jan Houtevels (Korbeek Sport), Hendrik Meurrens (Greunsjotters Vossem), Gianni Dons (KVK Tienen), Kasper Renders en Ruben Staal (Olympia Wijgmaal).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *