logo Casalina

Sportcafé Lozenhoek mist het amateurvoetbal en zijn klanten!

Sportcafé Lozenhoek mist het amateurvoetbal en zijn klanten!
Van links naar rechts Sven Sabrina Yannis en Emily

Sportcafé Lozenhoek in Keerbergen opende in augustus 2020 en was sindsdien nog maar twee en een halve maand geopend als gevolg van het coronavirus. Uibaters Sven (42) en Sabrina (43), hun zoon Yannis (19) en zijn vriendin Emily (18) zijn allen supporter van respectievelijk Liverpool FC, KV Mechelen en het aangrenzende NV Lozenhoek Keerbergen. Ze missen het amateurvoetbal even zeer als het werken in hun zaak. Het ziet er jammer genoeg door corona niet naar uit dat ze voor deze zomer in actie kunnen komen.

Ongeveer tien jaar geleden landde Yannis Bertens, toen negen jaar, met in zijn zog vader Sven en moeder Sabrina bij NV Lozenhoek Keerbergen. Vader Sven begon na verloop van tijd te helpen met de bierbedeling in de kantine en na enkele jaren werd hij jeugdtrainer bij de U15. “Dat was een leuk jaar bij de U15, we speelden toen kampioen. Ik was er trainer met Raf Adams en Yannis zat in het team”, blikt Sven, die afkomstig is uit Schriek, terug.

De bruisende zaak die gelegen is in de Nieuwstraat in Keerbergen ontstond bij een kwinkslag.

“Het begon allemaal tijdens de eerste lockdown, ongeveer een jaar geleden. Ik kwam terug van een weekendshift bij Pfizer in Puurs, waar ik nog steeds werk, en besefte dat ik veel vrije tijd had en dat ik me dermate begon te vervelen. Toen ik die dag thuis kwam, had mijn vrouw Sabrina hapjes gemaakt die we op het terras van onze woonst verorberden. We dronken daar iets bij. Mijn zoon Yannis zei lachend, nu we hier toch zo bezig zijn, kunnen we even goed het leegstaande café in de Nieuwstraat overnemen. Mijn vrouw zag dat onmiddellijk zitten. Ik fronste mijn wenkbrauwen en ging wandelen om dat idee even van me af te schudden. Toch bleven ze aandringen. Ik besloot dan bij Dranken Van Oosterwyck, vlakbij het café dat voorheen Den Bierelier heette, te informeren of er al iemand de zaak wou overnemen. Dat bleek niet het geval te zijn en we waren vertrokken! Luc van Oosterwyck van de drankenhandel heeft de naam voor onze zaak gekozen. Wij vonden het onmiddellijk een geweldige naam. Het is een combinatie van de streek waar we wonen, de Lozenhoek, en een verwijzing naar de voetbalclub vlakbij derdeprovincialer Lozenhoek Keerbergen“, vertelt zaakvoerder Sven.

De zaak opende in augustus 2020 en draaide twee en een halve maand goed.

“De buurt had dit café nodig, hier zitten veel mensen die bijvoorbeeld in de bouwsector werken of bij de post, die bijna allen veel interesse in sport vertonen. Dat valt ideaal te combineren in onze zaak, ze kunnen uitpuffen van het werk en over sport praten of het bekijken. Buiten vele spelers van voetbalclubs, waarvan velen van de Lozenhoek, komen er ook wel wat wielerclubs iets drinken zoals de Lozenhoekse Trappers. We hebben ook een authentieke dartsbord hangen in onze zaak, alles is aanwezig voor de sportliefhebber. We hebben twee en een halve maand hard gewerkt tot we dicht moesten. We missen vooral het sociale contact die de combinatie van sport met café met zich meebrengt. Ik mis de voetbalmatchen vlakbij ook wel, die emoties en ontladingen”, verklapte Bertens senior. “Ook onze rekeningen blijven doorlopen en veel overheidssteun moeten we niet verwachten.”

De vrolijke bende hoopt om snel terug in actie te kunnen komen!

Zoon Yannis popelt om terug te kunnen voetballen bij NV Keerbergen, hij lag twee jaar out door de combinatie van een zware blessure en corona. Zijn ouders hopen rond juli opnieuw te kunnen openen om dan enkele maanden later het voetbalseizoen te zien beginnen. Ze waren van plan om met het Europees kampioenschap voetbal een reuzescherm te plaatsen, gezien de coronaverwikkelingen zijn ze ondertussen van de plan afgestapt. De familiezaak wordt overigens gerund in bijberoep. Yannis is student sportmarketing aan hogeschool Thomas More in Mechelen, Sven werkt ’s weekends bij Pfizer in Puurs en Sabrina tenslotte is actief bij Pringles Mechelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *