logo Casalina

Spitsenduo Kaplan-Willekens schenkt Meensel-Kiezegem winst tegen VC Bekkevoort

Spitsenduo Kaplan-Willekens schenkt Meensel-Kiezegem winst tegen VC Bekkevoort
Kaplan en Willekens vonden de weg naar doel Foto GTI

Vorig seizoen dreigden zowel FC Meensel-Kiezegem als VC Bekkevoort in de degradatiezone te verzeilen. De zwart-gelen na een goede seizoensstart en VC Bekkevoort kwam er pas door in de tweede seizoenshelft. Beide formaties willen dit seizoen uit de degradatiezone blijven, zo snel mogelijk zoveel mogelijk punten pakken was de boodschap. Beiden begonnen hieraan met succes daar ze hun openingsmatch wonnen. 

In het openingskwartier was er weinig te beleven. Bij Meensel probeerden Willekens en Kaplan voor gevaar te zorgen; bij Bekkevoort begonnen de aanvallende intenties meestal bij Gökbak Nihat en Heeren. Bekkevoort zocht vooral de kopbalsterke Pira, maar die zat volledig in de zak van Rhino Vancauwenbergh. Na een kwartier reageerde Kaplan sneller dan de Bekkevoortdefensie op een lange bal van Vancauwenbergh, hii besloot over. Vijf minuten later riposteerde Van Attenhoven met een strak schot naar de linkerbovenhoek. Thuisdoelman Vanderstukken was op de afspraak. Aan de overkant verrichtten Kobe Cornelissen en Bekkevoortdoelman Simons dezelfde inspanning.

Op het half uur kon Kaplan alleen op Simons af, Simons redde maar Willekens was er als de kippen bij om de terugspringende bal in doel te leggen. Bekkevoort protesteerde voor handspel van Kaplan, dat was in het voorafgaand lijf-aan-lijfgevecht niet waarneembaar voor de jonge scheidsrechter. Juist voor rust kopte Vancauwenbergh een vrije trap van Schutters in duikvlucht nipt naast.

Op basis van echte doelkansen leidde F.C. Meensel-Kiezegem terecht bij de rust

In de aanvangsminuut van de tweede helft bereikte Willems op rechts Verstraeten die de bal op het hoofd van de vrijstaande Kaplan schilderde. Zijn kopbal in duikvlucht stierf centraal in de handen van doelman Simons. Na tien minuten ging Kaplan neer en zette hij zelf de strafschop om. Meensel vergat de wedstrijd dood te maken via uitbraken van Willekens en Kaplan. Bekkevoort verhoogde de druk en pompte veel voorzetten in het strafschopgebied van Meensel, dat aanvankelijk zonder veel moeite stand kon houden. Na 25 minuten wist de onvermijdelijke Pira alsnog zijn doelpuntje randje buitenspel mee te pikken en Bekkevoort begon er terug in te geloven. Vijf minuten later stond Bekkevoort echter met tien na de uitsluiting van Legiers na een onhandige tackle op de lepe Kaplan. Kaplan kon op snelheid nog eens uitbreken, haakte zich vrij en legde op de lijn van het strafschopgebied klaar voor Willekens. Deze werd foutief gestuit bij het inzetten van zijn dribbel. Heel Meensel verwachtte terecht een nieuwe strafschop. Bekkevoort kwam goed weg toen de scheids het bij een vrije trap hield. Bekkevoort bleef aandringen met voorzetten in het strafschopgebied maar buiten een poging voorlangs van Pira leverde dit niks op.

Trainer Bart Willems, voor hem is “eerste gewin geen kattengespin”, is tevreden met de Meenselse winst want volgende week wacht opnieuw een zware streekderby in Binkom. VC Bekkevoort ontvangt dan op zijn beurt de Stormvogels Drieslinter die met een 4 op 6 begonnen.

Verslag: GTi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *