logo Casalina

Spits Vanderborght exponent van de heropleving bij KVC Haacht

Spits Vanderborght exponent van de heropleving bij KVC Haacht
Simon Vanderborght midden hoopt om KVC Haacht punten op te brengen

Aanvaller Simon Vanderborght (21) uit Berg, deelgemeente van Kampenhout, ontbond in de openingsminuten van de competitiematch op Baal zijn duivels. De spits van KVC Haacht bracht zijn ploeg na amper vijf minuten op een dubbele voorsprong. Finaal vertoonde het scorebord een stevige 1-5 in het voordeel van de ploeg die onderaan nog flink wat terrein moet goed maken.

Vanderborght begon op zijn vijfde tegen de bal te trappen bij VK Berg-Op. Na twee jaar werd hij er opgemerkt en opgepikt door FC Perk waar hij tot zijn negentiende voetbalde. Nu is hij aan zijn tweede en vooral zijn eerste volledige jaargang bij KVC Haacht toe.

“Momenteel behoren zowel Haacht als mijn ex-team Perk tot de teams die onderaan gerangschikt staan in tweede provinciale. Dat levert steeds bijzoner interessante wedstrijden op. Ik heb er vele vrienden en dat is altijd de wedstrijd van het jaar, zowel in de heen- als de terugronde. Jammer genoeg verloren we in de heenronde, aan ons om het recht te zetten in de terugronde. Toegegeven, we zijn niet al te best uit de startblokken geschoten. Nu waait er sinds enkele weken een frisse wind in ons team. We speelden eens gelijk en in Baal wonnen we. Ik had een zege verwacht, ik wist dat ze moesten afrekenen met afwezigheden. Een uitoverwinning met 1-5 cijfers was opmerkelijk, dat gebeurde nog niet in mijn Haachtse periode voor zo ver ik me kan herinner. Ik had nochtans op voorhand niets speciaals gegeten”, blikte de prille twintiger terug. “Ik waagde mijn kans in de openingsminuten en het was meteen raak. Ik voelde dat Baal te pakken was. Mijn eerste twee baltoetsen leverden evenveel doelpunten op en we vielen niet meer stil.”

De wit-zwarten werd op het hart gedrukt dat iedere komende competitiematch op zich een finale betekent.

“Trainer De Zaeyer kon er niet bij zijn, T2 Pajaziti deed het goed. Hij bleef ons op het hart drukken dat we de komende wedstrijden stuk voor stuk als finales moeten bekijken en dat had flink wat effect. Als we zo verder kunnen doen, dan kunnen we aanspraak maken op het behoud. We moeten uitgaan van eigen kracht en voetbal. Ik startte de voorbije matchen en ben daar fier en dankbaar voor. Hopelijk is dat de volgende wedstrijd op Tielt-Winge 3000 ook zo, wat er ook van is, het is de trainer die het laatste woord zal hebben. Dat duel zal cruciaal worden, we gaan voor een zes op zes”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *