Q8 tempo oil banner

 

 

 

Spits Sören Kerckhofs vindt met KDN United “nieuwe club”

Spits Sören Kerckhofs vindt met KDN United “nieuwe club”
Sören Kerckhofs centraal met de kapiteinsband van Plenke Werchter om de arm

Ervaren aanvaller Sören Kerckhofs vat een nieuw hoofdstuk in zijn voetbalcarrière aan. Na een kort coronaseizoen in vierde provinciale en bij Koninklijk Arsenaal Goetsenhoven, verkast hij naar de oranje-zwart-groenen van KDN United. Hij heeft er nog deels een verleden gezien hij jaren geleden voor Kortrijk-Dutsel in actie kwam, één van de clubs die betrokken waren bij de fusie van KDN United.

De voorbije jaargangen deed Kerckhofs onder andere de netten trillen voor Kortrijk-Dutsel, KV Tremelo en Plenke Werchter. Af en toe stak blessurelast de kop op, dat was het voorbije seizoen bij Goetsenhoven jammer genoeg niet anders.

“Ik miste het merendeel van die eerste en blijkbaar ook laatste speeldagen door gebroken ribben. Ik was net terug aan het trainen voor de laatste match waarin ik mocht invallen, toen zat de competitie er door corona op. Ik denk wel dat we voor promotie gespeeld zouden hebben met het team dat we hadden”, blikt de dertiger uit Tremelo vluchtig terug.

KDN United is geen volstrekt onbekend team voor Kerckhofs.

“Ik heb in een ver verleden nog in Kortrijk-Dutsel gespeeld. Trainer Wim Notebaert ken ik nog van bij KV Tremelo, hij heeft me dan ook gecontacteerd en gevraagd of ik dat zag zitten om naar KDN United te gaan. Ik heb dit thuis even overlegd en we hebben relatief snel beslist om deze mooie uitdaging aan te gaan. Eerst en vooral hoop ik om eindelijk een normaal voetbalseizoen af te werken. Ik wil vechten voor mijn plaatsje en zo toch mijn steentje bijdragen voor de ploeg. Als alles een beetje meezit moet top vijf wel onze ambitie zijn. Uiteraard had ik liever in de reeks met ploegen zoals Tremelo en Lozenhoek Keerbergen gezeten, maar ik kan ermee leven. Persoonlijk ken ik niemand, maar heb ik wel veel goede dingen gehoord van vele voetbalvrienden over hen. De aanvallende voetballende ingesteldheid spreekt me wel aan, ik hoop dat ik hen iets kan bijbrengen.”

Geef een reactie