logo Casalina

Spits Jarne De Braekeleer trekt naar HO Veltem voor speelminuten

Spits Jarne De Braekeleer trekt naar HO Veltem voor speelminuten
Jarne De Braekeleer net achter de bal

Spits Jarne De Braekeleer uit Diegem (20) speelde de twee voorbije seizoen bij eersteprovincialer VC Bertem-Leefdaal, maar kiest volgend seizoen voor een avontuur bij reeksgenoot HO Veltem. Hij wil meer speelminuten pakken bij de groen-witten en kijkt uit naar de uitdaging die hem te wachten staat.

De Braekeleer begon zijn voetbalcarrière bij Diegem, speelde dan even bij de OHL elite. Hij stopte drie jaar met tegen de bal te trappen omdat hij vol ging voor een internationale tenniscarrière. In de jeugd behoorde hij tot de Belgische top, op internationaal vlak verliep het minder. Daarna keerde hij terug naar het voetbal en met name naar Woluwe Zaventem, Bierbeek en Bertem-Leefdaal. HO Veltem is zijn volgende stap.

“Ik was twee jaar geleden overgekomen van Bierbeek waar Bram Laeremans mijn T1, hij kwam mee als T2 naar Bertem. Daar greep ik onmiddellijk mijn kans en maakte ik in de eerste comptetiematch tegen Tervuren-Duisburg mijn debuut als basisspeler. Ik scoorde toen al mijn eerste competitiegoal in eerste provinciale. Nadien werd de concurrentie erg groot en belandde ik vaak op de bank. Ik viel wel vaak in, maar veel speelminuten kreeg ik niet. Ik was op dat moment de jongste van de ploeg, maar dat mag geen excuus zijn. De beste spelers spelen. Ik had besloten om mijn contract met nog een jaar te verlengen, omdat ik er wel in geloofde dat ik meer speelminuten zou krijgen en het makkelijk te combineren was met mijn studies. Door de coronacrisis hebben we maar vijf matchen kunnen spelen, waarin ik tegen Oud-Hoegaarden in de basis stond en een goede wedstrijd speelde. De staff van HO veltem was op dat moment aanwezig en merkte me onmiddellijk op. Een paar weken geleden contacteerde Veltem me. Hun sportieve verhaal was duidelijk en realistisch, een stabiele club worden in eerste provinciale. Na een aantal goede gesprekken met de T1, T2 en het bestuur kwamen we tot een akkoord voor het seizoen 2021-2022. Ik kijk er enorm naar uit om volgend seizoen voor HO Veltem te spelen en mijn bijdrage te kunnen leveren tot mooie resultaten.”

Één gedachte over “Spits Jarne De Braekeleer trekt naar HO Veltem voor speelminuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *