logo Casalina

Sparta Schaffen ontvangt na leider Bertem-Leefdaal B viceleider FC Averbode-Okselaar B in Warande

Sparta Schaffen ontvangt na leider Bertem-Leefdaal B viceleider FC Averbode-Okselaar B in Warande
De kern van Sparta Schaffen van enkele jaren terug

Sparta Schaffen gaat zaterdagavond proberen om een waardig tegenstander te zijn voor FC Averbode-Okselaar B, die fier tweede staat in  met een indrukwekkend doelsaldo van +34 en dit uit vijf competitiewedstrijden. De blauwen staan momenteel zesde met een tien op vijftien en een match minder gespeelt. Ze zijn komende speeldag allesbehalve voltallig, maar verloren er hun strijdlust niet bij!

Schaffen komt gehavend aan de aftrap. Tijdens de donderdagtraining vielen Jelle Vanlommel en Yasin Koymazalir geblesseerd uit met. Ook Jari Thielens en Joachim Colemont haken geblesseerd af. Maarten Deprez en Robin Vlayen hervatten bij de invallers. Achter de naam van kapitein Joost Claes staat nog een vraagteken, door werkverplichtingen.

In tegenstelling tot de competitiestart van vorig seizoen presteren ze nu met meer ups en downs.

“Dat heeft vooral te maken met de huidige staat van ons trainingsveld, normaal trainen is voor ons al weken onmogelijk. Chapeau aan mijn spelers want het aantal aanwezigen op dinsdag en donderdag is dik in orde, ondanks het feit dat alle oefeningen en wedstrijdvormen moeilijk uit te voeren zijn op onze trainingsakker. Afwerken op doel is er zelfs onmogelijk”, schat T1 Ruben Vaes in. “De wedstrijd tegen vice-leider FCAO B gaat voor ons enkele weken te vroeg komen. Zij hebben een heel sterk geheel met veel spelers die op hoger niveau actief waren in het verleden. Als je hun selectie bekijkt en mijn werkcollega Kim Vlayen viel daar vorige week zelfs naast de selectie, dan weet je hoe sterk ze staan. Bij eender welk andere ploeg uit deze reeks zou hij basisspeler zijn. Enkele spelers steken er bij hun bovenuit zoals Ken Leysen, Glenn Boets, Goran Van Dyck. Hun spits Ran Hendrikx hoort thuis in de A-ploeg van FC AO”, vervolgt de oefenmeester. “Onze competitiestart was makkelijk; we kregen Deurne, Bertem-Leefdaal en FCAO B in onze eerste zes wedstrijden voorgeschoteld. De uitslag op de openingsspeeldag tussen Testelt en FC AO B zegt heel veel over de sterke van Averbode, ze wonnen maar liefst met 0-3 op een titelkandidaat. Hun plaats is dik verdiend. Als we ze op een punt kunnen houden op de Warande zijn we enorm tevreden, maar dat zal een hele opgave worden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *