logo Casalina

Sparta Schaffen klautert stilaan naar boven in het klassement

Sparta Schaffen klautert stilaan naar boven in het klassement
Sparta Schaffen (in wit-blauw-zwart) in actie in meer zomerse tijden Beeld Sparta Schaffen

Coach Hendrik Put (39) uit Molenstede moest in zijn eerste seizoen bij Sparta Schaffen van twee groepen één ploeg maken. Zijn plan en aanpak begint stilaan te renderen, getuige de punten die de blauw-zwarten de voorbije speeldagen binnenharkten. In principe waren ze al acht speeldagen op rij aan de winnende hand, een fout op het matchblad tegen SNA Keiberg B bracht puntenverlies met zich mee.

Put is aan achtste jaar toe als trainer bezig. Hij trainde voordien vier jaar Blauberg Sport in Herselt en werd met hen kampioen in vierde provinciale. Daarna was hij even aan de slag bij Averbode-Okselaar als T2 en trainer van de B-ploeg. Daarna maakte hij de overstap naar de Warande.

“Net na dat laatste avontuur kwam Sparta bij me aankloppen. Dat was snel, maar ik kreeg snel het gevoel dat het een warme club was en is waar alles goed zit. Toen was Schaffen een team met spelers die al zeven jaar een zo goed als identieke groep vormden. Het bestuur vroeg me om er meer beleving te brengen. Ik moest ook van twee teams één ploeg maken. Van Averbode-Okselaar B waren vele spelers meegekomen en bij Schaffen waren er ook velen gebleven. Het is een vriendengroep geworden waarin de sfeer goed zit. De resultaten waren navenant”, wist Put. “We verloren onze eerste vier duels omdat er negen basisspelers zich in de lappenmand bevonden. In principe hadden we nu acht wedstrijden op rij gewonnen. Na onze winst op Keiberg B kaartten de buren een fout op het wedstrijdblad aan, ze kregen gelijk en kregen een 5-0 toegeschoven. Anders stonden we nu derde. Nu volgen we als vijfde op amper twee éénheden van hen én met een match minder. We gingen met 0-1 winnen op Lubbeek B, het klopt dat we soms weinig scoren, maar langs de andere kant geven we ook heel weinig weg. Komende speeldag ontvangen we zevende Klim-Op Begijnendijk, die volgen op amper een punt. Dat zal volgens mij de lastigste opgave van de heenronde worden. Na een minder begin zijn ze daar relatief goed bezig. Ik ben ook blij dat we het seizoen zijn gestart met 18 teams, dat zijn er nu nog 17. Nu hebben we tenminste een drukke kalender. Vorig seizoen waren we met 14 gestart en waren we snel met 12 en was het schema heel onregelmatig, soms zaten we zelfs een maand zonder match. Dat is nu veel beter.”

Momenteel spelen de Spartanen hun thuismatchen in de mythische Warande waar ook KFC Diest uit derde amateur vertoeft.

“Uiteraard kan je niet ontkennen, dat dit een speciaal gegeven is. Het is heel leuk om er je thuismatchen af te werken en voor mij is het zeer dichtbij de deur. Toch is het spijtig dat we nog geen eigen stekje konden verkrijgen. De club doet het immers meer dan prima, er is een jeugdstop aangekondigd daar we al aan het maximum zitten met jeugdspelers. Financieel is er evenmin een probleem, een eigen thuisstek hebben is de volgende stap, hopelijk komt dat er snel.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *