Sparta Schaffen grijpt laatste strohalm voor eindrondes door uitzege op KFC Werchter

KFC Werchter (links) kon de punten niet thuis houden

Tweede in de stand in vierde provinciale E, KFC Werchter, begon met goede intenties aan deze partij tegen zesde Sparta Schaffen, de blauw-zwarten moesten winnen om hun kansen op provinciale eindronde intact te houden. De rood-witten stapten echter mee in het spel van de bezoekers en werden twee keer vakkundig genekt door afstandsschoten van Sparta.

Tijdens de opwarming viel bij de bezoekers middenvelder Colemont uit met een verrekking, hij werd vervangen door Celis. Ook trainer Put moest op het laatste moment noodgedwongen spelen en deed dat in de verdediging. Rotselaarse schepen van sport Bart De Vos kwam de aftrap geven.

Schepen De Vos aan de aftrap

Aan een studieronde hadden beiden teams geen nood, met de 0-3-uitzege van Werchter in het achterhoofd.

In minuut 4 dreigde Torreele met een vrije trap, uitgoalie Jegers haalde deze uit de rechterbovenhoek. Aan de overkant werd rond minuut tien een doelpunt van Huysmans, een afstandsschot, afgekeurd wegens een voorafgaande duwfout. In minuut achttien verdween een Werchterse vrije trap van Pierre een metertje over doel. Voor Werchter drukten vooraan Cauwelier en Cauwenberghs, in het middenveld kwam bezoeker Schaers er af en toe eens individueel uit.

Op minuut twintig mikte Deflem een vrije trap in de linkerhoek buiten het bereik van thuisdoelman Michiels, 0-1! In minuut 24 mikte Werchterspeler Verbiest een schicht over doel. Het thuisteam bleef gevaarlijk maar kon niet afwerken, een voorzet vanaf links bereikte Torreele in duikvluchtmodus niet en Van Loock kopte een corner aan de tweede paal rakelings over.

Van Loock kopte net voor rust de bal over

Na de rust liet Schaffen Werchter nauwelijks in zijn spel komen.

Nelissen miste nog een open kans voor de roden, daarna kwam de druk van de blauw-zwarten. Schaers verzilverde dat door van ongeveer dertig meter een enorme trap over keeper Michiels te mikken, 0-2 en quasi de boeken toe. Op minuut zeventig mikte Pierre een vrije trap naar de tweede paal, Cauwenberghs miste zijn kopbal. Naar minuut tachtig toe ging Cauwelier onderuit op zoek naar een strafschop, de ref gaf er geen vandaag. Consternatie bij de thuisploeg. Voor Werchter zag invaller Dubois een vluchtschot naast doel belanden, bij Schaffen gebeurde dat bij opnieuw Schaers.

Een spontane polonaise achter Schaers net na zijn 0-2

Bij momenten was het wat bitsiger, maar de uitzege was verdiend. Werchter speelt zo goed als de eindronde voor promotie naar derde provinciale. Schaffen heeft een kleine kans, maar moet nog bijna alles winnen wat eraan komt.

Doelpunten: 20’ Deflem (0-1), 67’ Schaers (0-2).