logo Casalina

Sparta Haacht Statie zet vaart achter volgend seizoen en presteert bij de jeugd!

Sparta Haacht Statie zet vaart achter volgend seizoen en presteert bij de jeugd!
Spartaspits Stef Vandereet zal ook volgend seizoen vooraan schitteren

De jeugd van Sparta Haacht Statie zet de volgende stap in zijn ontwikkeling door het behalen van zijn eerste ster na een audit omtrent jeugdvoetbal. Voorts blijven ze niet stil zitten omtrent de invulling van de kern voor hun eerste ploeg. Voorlopig lijkt het team naar volgende jaargang toe versterkt met één uitgaande en vier inkomende transfers.

“We kregen deze eerste ster na jaren van hard werk, steeds verbeteren en de inzet van vele mensen. Na jaren van voetbalplezier en samenspel voor jong en oud heeft Sparta Haacht zijn eerste ster ontvangen na een jeugdaudit van Voetbal Vlaanderen en Double Pass. Deze ster is een gepaste bekroning voor onze leden, trainers, afgevaardigden, bestuur en alle andere vrijwilligers die zich dagelijks inzetten voor het voetbalplezier van een groeiend aantal jongens en meisjes. Het is eveneens de hoogste bekroning die een gewestelijke voetbalclub kan krijgen. Dit is een bevestiging en weer een stap vooruit”, klonk het bij de fiere club.

De A-ploeg hoopt volgend seizoen eindelijk eens een volledig seizoen in hun nieuwe voetbaltempel in de Elleveldweg.

Aan uitgaande kant verlaat Dimitri Delise de groen-witten voor een avontuur bij VK Holsbeek. Doelman Nick Verschoren stopt met voetballen, voorts blijft iedereen op post. Aan inkomende kant keren doelman Kenneth Delise (KVC Kessel-Lo 2000) en middenvelder Arno Verhoeven (KFC Baal) na een jaartje terug naar Sparta. Bij VK Berg-Op werden spits Dimitri Rodaro en verdediger Aaron Rottiers losgeweekt. Verdere versterkingen worden voorlopig noch ontkend noch bevestigd.

“Ik ben tevreden met mijn aanwinsten tot nu toe, maar er zijn nog verschillende gesprekken lopende. Ik hoop ook dat jeugdproduct Rune Mertens volop voor zijn kansen gaat. Ik vind het verder wel jammer dat we Dimitri Delise verliezen aan tweedeprovincialer VK Holsbeek, ik had veel aan hem op het veld. Op vlak van klassementsambities in derde provinciale volgend seizoen, we houden de voetjes op de grond, maar ik ben een coach die graag wint. Sparta Haacht zou graag in de subtop meedraaien”, laat trainer Frank Dejongh deels in zijn kaarten kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *