Sparta Haacht Statie maakt via Van Ransbeeck het verschil in de tweede helft tegen Korbeek Sport

Sparta Haacht Statie (l) pakte de driepunter tegen Kortbeek Sport

In de openingshelft kregen de Spartanen enkele kansen. Aan de overzijde kwamen de blauw-rood-witten ook twee keer gevaarlijk de neus aan het venster steken, met een bal op de rechterpaal als hoogtepunt. In de tweede helft namen de groenen het stuur helemaal over van Korbeek en namen ze via een zuivere hattrick van Van Ransbeeck definitief afstand. Wauters en een Van Wuytswinkel met “poeier” in de benen brachten de 4-0 en 5-0 op het scorebord. Door deze zege komt Sparta voorlopig aan de leiding samen met de Greunsjotters Vossem en VK Berg-Op.

In de beginfase ging het wat op en af op een Spartapark waar het veld er sneeuwvrij en relatief piekfijn bij lag voor de periode van het jaar. Supportersclub Groen-Wit trakteerde de fans op cava en hartige warme hapjes. De match begon met een kans voor Van Tricht, hij mikte een voorzet van Van Ransbeeck over, voor de bezoekers brengen De Moor en Den Haese dreiging. Op het kwartier is kapitein Van Keer alleen door en legt hij de 0-1 rechts binnen, maar er werd gewag gemaakt van buitenspel.

Hoymans bracht op de flanken gevaar voor Korbeek

Kort daarop legt Stockx aan, uitgoalie Vandenhove pakte en Deslagmulder was eraan voor de rebound. Voor Korbeek kon Hoymans rechts doorlopen. Zijn voorzet bereikte centraal Van Keer niet. Zijn teammakker Goyens stoort hoog, concreet gevaar komt er niet uit voort. Criel, Stockx en Van Ransbeeck krijgen nog een kans vanuit de tweede lijn. Op minuut 10 is Van Keer rechts door, hij legt af aan de eerste paal voor Hoymans. Deze ziet zijn schot tegen de rechterpaal belanden. Het tempo ging naarmate de rust in zicht kwam naar beneden.

Aan sfeer geen gebrek buiten Spartanen waren er ook kijkers van de Lozenhoek (dicht) en FC Tildonk (verder) aanwezig

In de tweede helft lag het tempo aanzienlijk hoger, Van Ransbeeck kon op een groot kwartier een hattrick vieren.

De eerste treffer kwam er op minuut 53. Van Ransbeeck kreeg de bal centraal in het strafschopgebied en deponeerde de opener in de rechterhoek. Amper twee minuten later kwam een Korbeekse voorzet van Hoymans terecht aan de tweede paal bij Van Keer. Hij kreeg een open kans, maar mikte over, dé kans op de 1-1 de nek omgedraaid. Kort daarna kon Van Ransbeeck alleen door en legde andermaal in de rechterhoek na een één op één met doelwachter Vandenhove, 2-0! Tussendoor knalde Deslagmulder een wenkende kans over. Net voor de zeventigste minuut stoof Larivière rechts door. Hij kon voorgeven op Van Ransbeeck of Deslagmulder. Hij bediende de eerste die binnenschoof en een zuivere hattrick realiseerde, 3-0!

De 3-0 van Van Ransbeeck

Er kwamen nog kansen voor Stockx en Deslagmulder. Bij de bezoekers werd invaller Semanyana op links geposteerd om offensief meer een impact te brengen, het draaide op niets uit. De blauwhemden kregen nog een kansen op corner van Semanyana. Die zag zijn bal centraal voor doel botsen, ploegmaat Mancini was te verbaasd om er iets mee te doen. Met nog vijf minuten te gaan produceerde invaller Van Wuytswinkel een kanonkogel die werd weggeduwd door goalie Vandenhove, een bedrijvige Wauters schoof de rebound binnen, 4-0. In de slotminuten kon Van Wuytswinkel de 5-0 realiseren.

Doelpunten: 53’, 64’ en 69’ Van Ransbeeck (1-0, 2-0 en 3-0), 85’ Wauters (4-0), 90’ Van Wuytswinkel (5-0).