logo Casalina

Sparta Haacht Statie haalt oude bekende terug

Sparta Haacht Statie haalt oude bekende terug
Tuur Poukens is zondag met de Spartanen aan zet in hun nieuwe thuisbasis

Frank Dejongh is terug van weggeweest bij Sparta Haacht Statie. Na vorig seizoen nam de oefenmeester een klein half sabbatjaar. Deze jaargang gingen de ploeg en nieuwe trainer Koen Merchez uit elkaar en werd Dejongh teruggevraagd voor een nieuwe termijn.

Uitgerekend komende zondagnamiddag speelt Haacht Statie zijn eerste match in zijn nieuwe voetbaltempel op de Elleveldweg en dat tegen Rapide Wezemaal.

“Blijkbaar pakte de mayonaise met de nieuwe coach niet. Ze hebben me teruggevraagd en ik heb met veel goesting de opdracht aanvaard. In principe is er voldoende kwaliteit aanwezig om een even goed seizoen als vorig jaar te draaien. Ik hoop dat alle spelers beseffen dat daarvoor elke training en elke wedstrijd met inzet en plezier afgewerkt moet worden. Dat was vorig jaar soms moeilijk. Ik wil het bestuur en alle vrijwilligers trouwens bedanken voor en feliciteren met het fantastische nieuwe complex dat ze aan de Elleveveldweg hebben neergezet. Aan trainers en spelers om te tonen dat we elke week willen winnen of op zijn minst niet verliezen. Dit om aan te tonen dat Sparta Haacht Statie effectief “waarschijnlijk de leukste voetbalclub van het land is” zoals je op de website kan lezen. Wezemaal is een lastige tegenstander, maar we zullen er alles aan doen om te winnen!”, opent Dejongh strijdvaardig.

Met Laurenz Pijls en Robbert Vanderheyden loopt hij twee voormalige Spartanen tegen het lijf.

“Dat zijn twee sterke spelers voor derde provinciale. We kennen ze natuurlijk, dat speelt in ons voordeel. Voor en na de match tegen KFC Rapide Wezemaal zullen we ze hartelijk ontvangen, want ze hebben allebei een mooie tijd gehad bij Sparta. Tijdens de negentig minuten gaan we proberen om hun sterke punten op sportieve wijze lam te leggen. Maar we gaan ons niet focussen op een specifieke speler. De sterkste ploeg zal het halen”, verklaart de T1 die bij de groenen aan zijn tweede termijn begint. “Voor het eerst competitief spelen in ons nieuwe stadion is ongelooflijk, het veld ligt er fantastisch bij. Het is een nieuwe start voor de club, iedereen zal extra gemotiveerd zijn. De voetbalmicrobe is ook hardnekkig! Geen mondmasker houdt het tegen”, grapt Dejongh ter afsluiting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *