logo Casalina

Sparta Haacht Statie en BHS United kruisen de degens op openingsspeeldag

Sparta Haacht Statie en BHS United kruisen de degens op openingsspeeldag
Sparta Haacht Statie voor hun splinternieuwe kantine

In derde provinciale B is één van de competitie-openers de naar gewoonte sfeervolle derby tussen Sparta Haacht Statie en BHS United, voordien uiteraard KRC Boortmeerbeek in deze reeks. Gezien hun sterkte transfers worden de thuisspelende groenen als favoriet bekeken voor het streekduel van komende zondagnamiddag.

Spartatrainer Frank Dejongh werpt een blik op wat zondag komen moet.

“Tijdens de voorbereiding hebben we enkele goede en een paar mindere prestaties geleverd. Toch kijken we met vertrouwen naar zondag uit. Ondanks enkele gekwetsten kunnen met een competitieve ploeg starten en we zullen er alles aan doen om de punten thuis te houden. Na de coronaperiode is het natuurlijk wat afwachten welk niveau nodig zal zijn om Boortmeerbeek Hever Schiplaken United te verslaan. Zondag is er ook de officiële opening van ons Spartapark. We verwachten met andere woorden toch wat volk, iets om naar uit te kijken”, beseft de ervaren T1. “Ondanks het gegeven dat KRC Boortmeerbeek evolueerde in BHS United na een fusie met KFC Hever leeft deze streekmatch enorm. Hopelijk wordt het vooral een sportieve match met een goede scheidsrechter. Uiteindelijk zijn dit de leukste matchen, zeker als het resultaat meevalt!”

Ook bezoekende trainer Joey De Groof werpt zijn licht op de kraker.

“Ik verwacht een moeilijke wedstrijd. Sparta Haacht heeft zich zeer gericht en goed versterkt. Om die reden schuif ik ze toch een beetje als favoriet naar voren. Uiteraard gaan we proberen om ons vel zeer duur te verkopen. Ik denk dat er altijd wel een klein beetje een gezonde rivaliteit heerst en heerste tussen Sparta en Boortmeerbeek. Enkel en alleen omdat we een nieuwe naam dragen, valt dat gegeven niet weg. De spelers kennen elkaar onderling goed, uiteraard wil iedereen winnen. De vaste supporters het vroegere Boortmeerbeek en waarschijnlijk ook Hever zullen er zeker en vast zijn. Mooi weer en veel volk, dat belooft een sfeervolle wedstrijd te worden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *