logo Casalina

SNA Keiberg en Standaard Meerbeek willen beiden drie punten om onderaan weg te raken

SNA Keiberg en Standaard Meerbeek willen beiden drie punten om onderaan weg te raken
SNA Keiberg is klaar om Meerbeek te ontvangen Beeld SNA Keiberg

In tweede provinciale b ontvangt vijftiende SNA Keiberg komende zaterdagavond tiende Standaard Meerbeek. Beide teams kunnen de punten goed gebruiken om even te ontsnappen in de richting van veiligere oorden. Bijkomend gegeven is dat thuistrainer Stijn Van Brusselen en Meerbeekcoach David Verbeek goede kameraden zijn. Kortom het kan wel eens evolueren in een duel in het duel.

“We zijn ongeveer eenzelfde type teams. We moeten afwachten hoe we beiden in dat gegeven voor de dag komen. Gezien David en ik goede kameraden zijn, kennen we elkaars manier van spelen. Ik ben benieuwd wie wie kan verrassen. We moeten vol voor de drie punten gaan. We spelen voor de winterstop nog vijf thuiswedstrijden, daaruit moeten we zoveel als mogelijk puren. Van onze thuisduels moeten we het hebben. We vallen moeilijk uit balans te brengen op eigen veld, veel ploegen hebben het daar moeilijk mee en dat moeten we gebruiken”, wist Van Brusselen. “Het zal erop neerkomen wie het meeste balbezit heeft en wie niet. Voor beide scenario’s heb ik al een plannetje klaar. We zijn beiden teams die qua kwaliteiten en gebreken met elkaar kunnen concurreren. Ik maak me niet druk voor zaterdagavond, ik laat het op me afkomen en hopelijk komt het goed”, besluit de Keibergse T1.

Aanvallende krachten Akca en Yusuf en middenvelder Hamo pakten vorig duel hun derde gele kaart en zijn geschorst thuis tegen Meerbeek. Centrale verdediger Kristof Ducomble besliste recent om te stoppen met voetballen. Hij was aan zijn zevende jaargang bij de geel-zwarten bezig en speelde nog geen minuut dit seizoen. Hij wou geen verder blessureleed riskeren.

Standaard Meerbeek mist zeven spelers op verplaatsing bij Keiberg

Bij Standaard Meerbeek missen ze voor het uitduel op Keiberg zeven spelers. Daarbij drie langdurig geblesseerden, waarvan er twee dit seizoen normaal gezien niet meer zullen in actie komen.

Voor middenvelders Bassa en Di Cosola (kruisbanden) bestaat de vrees dat hun seizoen nu al voorbij is. Middenvelder Capiau (knie) is minstens out tot de tweede competitiehelft. Flankspeler Kriouich (schouder) zou in december speelklaar moeten zijn. De broers Jordi (lies) en Levi Van Och (knie) zijn stilaan bezig aan de weg terug. Jordi traint al maar is aan nog geen matchen toe, Levi sluit aan in december. Spits Ruy De Backker (vakantie) is er evenmin bij. Middenvelders Vangilbergen en Verstraeten komen terug en staan paraat voor Keiberg.

“Het zal verre van makkelijk worden, maar ik hoop toch om er de drie punten buit te kunnen maken”, reageerde bezoekend coach Verbeek.

De Meerbeekcrew had uiteraard eigen geluid voorzien
Indien de Meerbeekcrew meegaat naar Keiberg dan hebben ze nog een extra wapen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *