SMS Lubbeek zet opmars in klassement verder na winst tegen FC Tildonk

De aftrap van SMS Lubbeek - FC Tildonk

Zowel SMS Lubbeek als FC Tildonk hebben al jaren een abonnement op de top vijf in deze reeks. Thuisteam Lubbeek kende een moeilijk seizoenbegin, maar won zijn laatste twee wedstrijden overtuigend. Tildonk had vertrouwen geput uit de 2-0-zege tegen derbyrivaal Sparta Haacht Statie. Beide ploegen wilden dat goed gevoel doortrekken in deze wedstrijd.

Ex-SMS’ers Arno Booten, Vincent De Coninck, Greg Fouarge, Geoffrey Geens en Jels Seynaeve waren bij de bezoekers gemotiveerd voor de clash tegen ex-ploeg SMS Lubbeek.

In het openingskwartier lieten beiden zien dat ze voor de winst willen gaan

Het spel ging op en af, Tildonk had de beste kansen om de score te openen. Booten zorgde vanop links voor het meeste doelgevaar. Na tien minuten bereikte Tildonkkapitein Fouarge op links Booten die op snelheid de achterlijn haalde en een perfecte center afleverde. De in het centrum vrijstaande Torfs de nek wrong deze de nek om. Op het kwartier vond een cross van Dimitrakopoulos op links weer de aalvlugge Booten die verschroeiend uithaalde, maar thuisdoelman Hoskens ranselde zijn schot uit zijn doelvlak.

Na een kwartier nam Lubbeek over en besliste de wedstrijd in een dol halfuur voor rust

In minuut 19 was Schreurs te laks in zijn duel met Zehic, die de score opende met een plaatsbal in de rechterbenedenhoek,1-0!. Lubbeek kampeerde voortdurend op de helft van Tildonk dat geen raad wist met de snelheid van uitvoering bij Lubbeek dat veel variatie in zijn spel legde. Dit gebeurde hetzij via korte combinaties hetzij met gecontroleerde en juiste dieptepasses naar de behendige flankaanvallers Morioux en Devroey. Een combinatie tussen Jalali en Zehic bracht Vandersmissen in schietpositie maar zijn schot zeilde over. Feyaerts en Jalali zagen aansluitend hun kopballen nipt over gaan. Tien minuten later devieerde Robin Lemmens een voorzet van Jens Devroey aan de eerste paal in doel, 2-0. Tildonk prikte nog eens tegen wanneer Fouarge met het hoofd teruglegde op Torfs die naast devieerde. Op slag van rust moest Tildonk de kelk tot op de bodem ledigen met het derde thuisdoelpunt via Morioux.

Aanwinst Elvis Zehic opende puik de score

In de tweede helft vocht Tildonk moedig terug, het won meer duels en sloeg het middenveld over om vooral via Vangilbergen te dreigen

Na 20 minuten leek Vangilbergen te gaan scoren; in een uiterste inspanning slaagde Jalali erin de bal nog te keren. Ondanks het protest van Lubbeek, keurde scheidsrechter Denoodt dit doelpunt alsnog goed. Even later bereikte een voorzet van alweer Vangilbergen Booten maar zijn omhaal miste voldoende kracht om een goed opgestelde Hoskens te vloeren. Tildonk bleef hard werken voor de aansluitingstreffer. Een kwartier voor tijd maakte Vandersmissen na een corner de wedstrijd dood. De snelle en hardwerkende Vangilbergen zag zijn goede prestatie beloond met een tweede treffer na een schot uit de draai in de korte hoek.

Lubbeek zet zijn opmars in de rangschikking dus verder op de zesde plaats en mag volgende week uit leider KDN United in de ogen kijken. Vierde Tildonk ontvangt NV Lozenhoek Keerbergen, die in goede doen is en stilaan de onderste regionen verlaat.

Doelpunten: 19’ Zehic (1-0), 30’ Lemmens (2-0), 45’ Morioux (3-0), 59’ Vangilbergen (3-1), 75’ Vandersmissen (4-1), 82’ Vangilbergen (4-2).