SMS Lubbeek wint nipt op Rotselaar B

SMS Lubbeek moest de bladzijde van het verlies omdraaien

SMS Lubbeek mocht het dan iets meer dan een helft laten afweten op bezoek bij Rotselaar B. Toch hielden de rood-witten het hoofd koel en pakten de drie punten huiswaarts mee. Op die manier houden ze stand op de derde plaats in de rangschikking in derde provinciale b.

Loockx opende de score met een afstandsschot, hij lanceerde zijn schot net iets voor de zestien meter van Rotselaar. Iets meer dan tien minuten later verdubbelde Van Corenbergh de score na een collectieve en netjes uitgespeelde actie. Het eerste half uur domineerden de bezoekers, daarna kwam Rotselaar B er stelselmatig door. In de tweede helft had de thuisploeg zelfs de bovenhand, maar veel hout om pijlen van te maken was er tot het uur niet. Iets na het uur vielen op amper tien minuten tijd twee strafschoppen die de stand op 1-3 brachten. De 2-3 van Maes was er ééntje voor de statistieken, want punten leverde die niet op.

“Het was mogelijk onze slechtste wedstrijd van de terugronde, we kregen ons voetbal niet meer opgelegd zoals voorbije weken het geval was. De drie punten meepakken was het belangrijkste en dat deden we”, reageerde verdediger Tom Bogaert.

Doelpunten: 5’ Loockx (0-1), 17’ Van Corenbergh (0-2), 62’ Mertens (1-2 strafschop), 71’ Van Corenbergh (1-3 strafschop), 77’ Maes (2-3)