logo Casalina

SMS Lubbeek kon Standaard Meerbeek niet vast zetten

Kapitein Siemen Loockx zat uiteraard op de eerste rij toen zijn SMS Lubbeek op het veld van Standaard Meerbeek de topper verloor. De rood-witten kwamen op voorsprong, maar gingen alsnog met 3-2 de boot in. Loockx vond een gelijkspel terechter als uitslag voor deze topper in derde provinciale B.

“Een gelijkspel was misschien een juistere uitslag geweest dan die 3-2. Dat zijn zo van die wedstrijden die beslist worden op enkele momenten. We kwamen 0-1 op voorsprong en lieten daarna een knoert van een kans op de 0-2 liggen. Zoals ergens voorspelbaar is en was, viel dan aan de overkant de gelijkmaker. Dan weet je dat het nog moeilijk kan en zal worden. We kwamen nadien vrij snel 2-1 en 3-1 achter. Onze 3-2 bracht nog weinig zoden aan de dijk. We moesten onze goede momenten afmaken op Meerbeek, we deden dat niet en dat is ons niet goed bekomen. Normaal moeten we voetballend ook beter kunnen.”

Op Bierbeek B enkele weken geleden, konden ze een spannende match wel nipt winnen en wel met 3-4.

“Op Bierbeek beleefden we een mindere eerste helft, maar konden we ze helemaal vast zetten na de pauze. Dan zijn we op ons best, dat lukte ons voorbije speeldag niet. In het klassement hebben we geen specifieke titelambities, gewoon bovenaan meedraaien zonder druk is leuk. We pendelen trouwens jaar na jaar tussen de A- en B-reeks in derde provinciale. Eerlijk gezegd spelen we liever in de B-reeks, daar wordt meer gevoetbald. Hopelijk kunnen we dat nog lang doen. Nu is alles even minstens drie weken afgelast, het is afwachten of het virus kan ingeperkt worden. Het is alleszins moeilijk voetballen zonder kleedkamers, dus de beslissing tot stopzetting begrijp ik.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *