logo Casalina

SK Waanrode zet in op twee hoofdtrainers met de topper op RWL Sport in het vizier

SK Waanrode zet in op twee hoofdtrainers met de topper op RWL Sport in het vizier
Spelertrainer Tim Bervoets en trainer Gerd Verbeek op de donderdagavondtraining

Het was dinsdag heel wat om te slikken bij derdeprovincialer SK Waanrode, die dit seizoen hun vijftigjarige bestaan viert. De geel-blauwen vernamen die dag dat T1 Karsten Froment koos voor een avontuur bij reeksgenoot Boutersem United. Voorzitter Werner Meeus anticipeerde snel, de avondtraining werd geleid door T2 Gerd Verbeek. Donderdagavond werd bekend gemaakt dat Verbeek en kapitein Tim Bervoets beiden voorlopig als T1 zullen fungeren.

Tim Bervoets (37) is aan zijn tweede seizoen aan de Steenbergstraat toe. Hij kwam vorige jaargang over van VC Bekkevoort.

“Door corona speelden we vorig seizoen maar vijf wedstrijden, deze competitie waren we ook al aan vijf matchen toe. Ik had dus tien competitieduels achter de kiezen met Froment. Het overviel me eerlijk gezegd een beetje de vraag om trainer te worden, ik had er op dat moment nog niet deftig over kunnen nadenken. Tegelijk speelde ook het gegeven dat de spelersgroep deels ontgoocheld was door het vertrek van de trainer”, wist Bervoets.

T2 Gerd Verbeek leidde de trainingen dinsdagavond.

“Mijn voorwaarde was dat Gert aanbleef en wel samen met mij als T1. Ik ga hem nodig hebben om trainingen te geven. Ik ga hem nodig hebben om langs de kant zaken te zien, die ik niet in het oog heb. Hij is een belangrijke schakel in het komende systeem van twee hoofdtrainers. Ik blijf voorlopig speler-trainer, je weet nooit dat het me minder zal liggen, je mag niets uitsluiten. Voorlopig werp ik me in het avontuur”, aldus Bervoets die in Lummen woont.

Waanrode staat voorlopig gedeeld tweede en trekt komend weekend naar leider RWL Sport.

“Op dit moment is die topper op RWL Sport zeker geen cadeau. Hopelijk speelt hetgene dat voorbije week plaats vond tegen dan niet meer zo enorm. We moeten met focus het veld opstappen. Uiteraard wegen deze gebeurtenissen wat op een groep, maar we willen aan de andere kant ook bovenaan in het klassement blijven staan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *