SK Waanrode wint twee keer tegen FC Binkom

Cleynen probeerde zijn Binkom de weg te wijzen

Tweede FC Binkom verloor voor de tweede keer in de competitie tegen SK Waanrode. In de voorbije wedstrijd kenden ze geen meeval in de afwerking en werd er zelfs een strafschop gemist in de ultieme slotfase. Tweede Binkom ziet leider RWL Sport tot vijf punten uitlopen, Waanrode daarentegen stijgt naar de twaalfde plaats.

SK Waanrode begon sterk aan de competitie met een thuiszege tegen FC Binkom en breide er vervolgens een tien op twaalf aan tot eind september. Vanaf dan tot eind november kwam daar slechts één puntje bij. In december begon de heropstanding met een thuiszege tegen KMJ FC Zichem en een gelijkspel in Rummen. FC Binkom wilde het verlies in Waanrode uitwissen met een thuiszege om in het spoor van leider RWL Sport te blijven. De licht geblesseerde Onkelinx nam uit voorzorg plaats op de bank.

In de eerste helft kreeg Binkom het balbezit cadeau maar echte doelkansen leverde dat niet op. Cleynen was de enige die voor dreiging kon zorgen. Op het kwartier ging hij op het randje van het strafschopgebied neer. Iedereen bij Binkom zag hier een penalty in, de scheids gaf geen kick. Een minuut later volgde een dieptepass van Khalil in de richting van Manti. Wera probeerde de bal te onderscheppen, echter zonder succes en Manti aan de haal richting Binkoms doel. Kapitein Van Gucht moest de overtreding maken en de vrije schop werd door Stynen met een lage schuiver in de verste hoek geborsteld, meteen 0-1!

Waanrode deed er alles aan om die voorsprong zeker tot aan de rust vast te houden en beperkte zich meestal tot wild ontzetten.

Kort voor rust nam Cleynen randje buitenspel de bal mee en kapte zijn tegenstrever uit. Zijn gekruist schot ging luttele centimeters naast de paal buiten. In de tweede helft kwam Onkelinx van de bank. Hij bezorgde Binkom meer aanspeelmogelijkheden, vaak in de combinatie met Vanzavelberg. In de zestigste minuut leverde dat ei zo na de gelijkmaker op toen Vanzavelberg, na een dubbelpas met Onkelinx, kon voorzetten. Zijn voorzet kwam via een paar omwegen bij Derden die vanop de rand van het strafschopgebied de bal op de deklat krulde. Binkomtrainer Alliet ging achteraan met drie spelen en centrale verdediger Vanwingh werd spits. Na een misverstand tussen twee verdedigers van Waanrode, ging zijn eerste doelpoging net voorlangs.

Twee minuten voor tijd kopte Vanwingh een verre ingooi van Vanzavelberg door; een paar spelers tuimelden in het doel van Waanrode; de netten trilden maar de bal zat er nog niet in. In het geharrewar dat bleef aanhouden, ging Cleynen tegen de grond. De Binkomsupporters schreeuwden opnieuw voor strafschop en de bal ging inderdaad op de stip. De plaatsbal van Derden miste kracht en werd gepakt door Waanrodedoelman Vangoidsenhoven.

Doelpunt: 16’ Stynen (0-1)

Met de winterstop voor de deur bedanken wij alle spelers, supporters, scheidsrechters maar vooral de talloze vrijwilligers om van voetbal in de eerste plaats een aangenaam ontmoetingsmoment te maken in deze Covid 19-tijden.