logo Casalina

SK Waanrode wil weer aanknopen met thuisreputatie

SK Waanrode wil weer aanknopen met thuisreputatie
Credits: www.football-weekends.com

SK Waanrode is een nieuw gezicht in de reeksen van derde provinciale, ze gingen als tweede in vierde provinciale A op. Karsten Froment gaat zijn derde jaar als trainer in bij de geel-blauwen. Hij mikt op het opbouwen van een thuisreputatie zoals enkele jaren geleden het geval was, uiteraard moet het behoud in de reeks daarvan een gevolg zijn.

Als nieuwkomer in de reeks willen ze zo snel mogelijk de redding realiseren.

“Onze voorbereiding is door die coronacrisis met horten en stoten verlopen. We probeerden verschillende spelsystemen uit, het ene met al meer succes dan het andere. We wisten ook niet waarnaartoe te werken, na veel vijven en zessen herbegint de competitie amper een week later dan voorzien”, opent een gemotiveerde Froment.

“Hopelijk kunnen we na deze middelmatige voorbereiding de rug rechten naar zondagnamiddag toe, dan gaan we op bezoek bij het sterk verwachte Binkom. We bevinden ons in een mooie reeks, misschien voor ons veel aantrekkelijker dan een tweede provinciale waar teams inzitten die bij het Leuvense aanleunen. Er staan flink wat derby’s op het programma. Ik denk dat Vissenaken er trouwens met kop en schouders zal bovenuit steken, vorig jaar hadden ze al een ploeg dat zijn plaats had in tweede provinciale. Nu zijn ze nog sterker geworden. Onder Vissenaken zie ik ploegen zoals Binkom, Glabbeek en KDN United ook nog lang meedoen voor de bovenste plaatsen”, analyseert hij de tegenstand. “Wij moeten net zoals drie jaar geleden, toen ik speler/trainer was, een stevige thuisreputatie opbouwen. Onze tegenstanders kwamen toen allesbehalve graag naar ons. Dat gevoel moet er opnieuw komen. Uit moeten we meegraaien wat kan.”

Nieuwkomers: Jordi Vaqueriza (SK Meldert), Tom Adriaenssens (Lubbeek), Tim Bervoets en Bart Peeters (beiden VC Bekkevoort), Maarten Engelbos (Budingen), Kurt Lenaerts en Seppe Mineur (beiden Crossing Vissenaken), Pavan Singh (Kortenaken), Dylan Symons en Sam Van Eynde (beiden Gingelom), Sam Roosen (Kortessem), Filip Willems (Glabbeek A), Giel Marchal (Tielt-Winge 3000)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *