logo Casalina

SK Waanrode stunt en klopt tot dan ongeslagen leider RWL Sport

SK Waanrode stunt en klopt tot dan ongeslagen leider RWL Sport
SK Waanrode aan het begin van de competitie Verbeek is bovenaan de tweede van rechts

De competitie leek naar een beslissende wending te evolueren daar RWL Sport maar ongeslagen bleef en dus punten bleef sprokkelen. Dat was buiten middenmotor SK Waanrode gerekend, die hen klopte na een gekke eindfase van de wedstrijd. Tegen de top twee in het klassement in derde provinciale scoorden de geel-blauwen maar liefst een negen op twaalf! Trainer Gerd Verbeek is aan zijn laatste maanden bezig bij Waanrode en geniet met volle teugen!

In dit thuisduel hadden ze niets te verliezen en dat bracht mentale weerbaarheid.

“Dit bekijk ik als de mooiste match op mijn palmares. De ongeslagen leider kloppen die afgelopen week nog eersteprovincialer Wambeek-Ternat uitschakelde”, opent de nagenietende trainer Ger Verbeek. “De partij begon gelijkopgaand. We geven zelf twee doelpunten weg omdat we te weinig dekking gegeven hebben op stilstaande fases. Om daarop te anticiperen bedachten medetrainer Bervoets en ik een plan. Normaal gaan we uit van een 4-3-3 maar omdat we tegen RWL toch iets wilden uitproberen zijn we overgeschakeld naar een 4-4-2-veldbezetting. Net voor rust maakte Karel-Jan Houtevels er zo 1-2 van. Tijdens de rust hebben we ook tegen de spelers gezegd dat we minstens de evenknie waren en dat voor ons niets moest en dat er met onze mentaliteit zeker iets te rapen viel.”

Op slag van rust stond het 1-2 voor RWL Sport, daarna verliep het spannend tot 4-3 in de slotfase.

“Na de rust maakten we snel 2-2 en dan staakte de scheidsrechter de wedstrijd een kwartier na een racistische opmerking van een bezoekende supporter menen we. Daarna hervatten we met nog een minuut of twintig te spelen en scoorde opnieuw Houtevels, 3-2! RWL begon dan te drukken en maakte in minuut 88 de 3-3. We hadde tussendoor een kwartier voor het einde onze joker Manti gebracht waarvan ik wist das het alles of niets ging worden. Hij kreeg welgeteld één kans en legde de bal in de verste hoek, goed voor de winnende 4-3!”

De tafel waaraan werd gevierd kon het niet meer navertellen
De tafel waaraan werd gevierd kon het niet meer navertellen

Geef een reactie