logo Casalina

SK Plenke Werchter slaat pagina om en zet in op jeugd

SK Plenke Werchter slaat pagina om en zet in op jeugd
De aanwinsten van SK Plenke Werchter aangevuld met staff en bestuur

Vierdeprovincialer SK Plenke Werchter eindigde vorig seizoen als elfde met 33 punten en vond daarom dat het hoog tijd was voor een verjongingsoperatie. Deels met die gedachte in het achterhoofd stopt voorzitter Jef Uytterhoeven (77) na bijna een halve eeuw inzet met het bestuur, de oranje-blauwen hebben nog enkele maanden om zijn vervanger mee te zoeken.

“Ik heb de club mee helpen stichten in 1974 en het is stilaan tijd dat iemand anders zijn tijd in begint te steken. Ik deed het met heel veel plezier, maar de tijd is gekomen om mijn opvolger aan te duiden. Ik zal deze club steeds een warm hart blijven toedragen”, wist voorzitter Jef.

Trainer Philippe Pignolini toonde zich strijdvaardig en gemotiveerd

“Dit avontuur dat we samen aangaan is zowel voor de club als voor mij een uitdaging. Ik heb twintig jaar voetbal gespeeld tussen eerste en vierde provinciale en stopte in 1998. Door mijn zoon Alessandro ben ik er terug ingerold. Ik heb vele matchen gezien en was betrokken in een jeugdproject tussen de U15 en U21. Ik kwam bij Plenke terecht door te solliciteren. Het klikte snel met dit bestuur. Ik kom hier terecht bij een traditionele voetbalclub en een al even traditionele voetbalkantine. We zijn hier met twee trainers, Jozef Verhard en ik. Hij is mijn rechterhand, maar ik neem de eindverantwoordelijkheid. We hebben veel jeugd aangetrokken voor een goede mix tussen oud en jong. Voor volgend seizoen wil ik graag meedoen voor de titel. Ik heb ambitie en ik leg de lat hoog”, sprak Pignolini gedreven.

De oranje-blauwen zagen twaalf spelers stoppen en een trio vertrekken, ze trokken er veertien aan

In: Thybo Truyens (U21 BT United), Jan Ali Nazari (OHL World Team), Elias Corbeels (VK Holsbeek B), Ian Leenaerts, Sverre Sophie en Alexander Town (allen U21 Rotselaar), Benjamin Kabaro (U17 Herent), Joren Monival (Aarschot B), Stijn Vos (Gingelom), Tom Van Den Broucke (KMJ Zichem), Axel Heylen (vrije speler), Kenneth Van Minsel (VVS Rotselaar), Lionel Rukkundo (U17 Wijgmaal), Issa Ibrahim (Vossem B).

Out: Elion Uka (KV Tremelo), Maxim Buekenhout en Joeri De Bie (beiden Baal), Nicky Truyens, Bert Willekens, Jordi Torreele, Tim Van Den Bosch, Jeroen Bormans, Wesley De Busscher, Joren Wouters, Dries Van Weyenbergh, Walter Berghmans, Toon Coremans, Nils Van Nuffelen, Steve Louis (stoppen allen).

Buiten de vier bekermatchen oefenen ze nog zeven keer

Za 23/07 Plenke – KFC Baal
Do 28/07 Meensel-Kiezegem – Plenke
Za 30/07 VK Nederhasselt – Plenke
Woe 03/08 Rotselaar B – Plenke
Woe 10/08 Grasheide – Plenke
Do 18/08 Plenke – KV Tremelo
Di 24/08 KDN United – Plenke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *