logo Casalina

Scorend vermogen KSC Wiekevorst stijgt

Scorend vermogen KSC Wiekevorst stijgt
KSC Wiekevorst verjongt voor het tweede jaar op rij

Vierdeprovincialer KSC Wiekevorst speelde behoorlijke matchen tijdens hun voorbereiding, zo wonnen ze onder andere tegen de beloften KSK Heist met 3-2. Ook het scorende vermogen ging flink de hoogte in. Nieuwbakken coach Joachim Wyns (29) kijkt met vertrouwen naar de competitie uit.

“De voorbereiding was bij momenten moeilijk. Voor die tweede coronauitbraak hadden we drie weken goed getraind. We gingen het volgende weekend een vriendschappelijk duel afwerken, maar dat viel in het water door de nieuwe gezondheidsmaatregelen. Daarna moesten we op het laatste moment vriendenmatchen regelen. Tijdens die matchen viel me op dat we tegenover vorig seizoen met een jonger geheel spelen en we er voor tweehonderd procent voor gaan. We trainden hard op aanvallende patronen van achteruit en met druk vanaf het middenveld. Dat viel ook te zien aan het scorend vermogen, vorig jaar scoorde het team zelden meer dan drie keer. Tijdens de voorbereiding gebeurde dat twee keer, bemoedigend”, wist Wyns die met drie spelers overkwam van derdeprovincialer Bouwel. “Het leuke aan de ploeg is dat iedereen elkaar goed kent, niet verwonderlijk gezien ze bijna allen in elkaars buurt wonen. KSC Wiekevorst ligt trouwens geografisch in het midden van de reeks in vierde provinciale E. Het is een leuke reeks met teams uit de nabije omgeving. We koesteren geen torenhoge ambities, maar denken toekomstgericht. We bouwen aan een jong team. We willen het nu uitkneden zodat we over enkele jaren bovenaan kunnen meespelen. Gezien we goed scoorden tijdens de voorbereiding, sterkt dat me in de wetenschap dat we zeker al niet onderaan zullen eindigen in de competitie”, wikt en weegt Wyns.

Nieuwkomers: Thomas Humblet, Lowie De Beuckeleer, Juul Verryken, Sander Vermeulen, Willem Moris, Stijn Van Rompaey, Jan Leirs, Jordi Daneels, Stef Augustinus, Senne Castermans, Dries Heylen en Cedric Gijsels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *