logo Casalina

SC Out-Hoegaarden wuift monumenten uit en verwelkomt acht nieuwe spelers

SC Out-Hoegaarden wuift monumenten uit en verwelkomt acht nieuwe spelers
De zes van de acht nieuwe spelers en nieuwe T1 Vrebosch bij SC Out-Hoegaarden aan het seizoensbegin

Bij SC Out-Hoegaarden werden velen uitgewuifd, maar ook acht voor het merendeel jongere spelers verwelkomd in de gezellige kantine in de Tiensestraat. Ook nieuwe trainer Mathias Vrebosch die van tweedeprovincialer KFC Baal werd voorgesteld en beseft terdege de omvang van zijn taak, namelijk in de voetsporen van Tom Soetaers treden die twee promoties schonk aan de Brouwers.

Deze voorstelling naar volgend seizoen betekende ook het afscheid van een SCOH-generatie. Naast T1 Tom Soetaers, die na zeven seizoenen en twee promoties afscheid nam, zwaaiden we twee clubiconen Dimitri Nijs en Michiel Goen uit. Die laatste werd nog gelauwerd als topschutter van eerste provinciale in zijn slotjaar. Zijn vader Mark Goen werd eveneens in de hulde betrokken als beste medewerker van vorig seizoen. Ook ex-SCOH kampioenen (2018-2019) Joren Nijs, Dimitri Renmans en Niels Bamps verlieten de Brouwers.

Trainer Vrebosch mocht het als nieuwbakken T1 uitleggen

“SC Out-Hoegaarden leek me een logische stap in mijn trainerscarrière. Ik begon in Baal in derde provinciale, speelde er kampioen en was actief in tweede. Nu is het de beurt aan eerste provinciale. Ik heb als speler ook steeds een goed gevoel aan deze club overgehouden. Ik ben hier als speler ook al eens komen praten, maar verkoos om dichterbij huis te spelen. Het is moeilijk om in een voor mij nieuw team met een nieuwe staff nu al ambities vast te leggen. Ik zie in deze reeks een handvol teams spelen om de titel en de rest om erin te blijven. Laten we dat alvast doen en al de rest is extra. Ik ben tot nu toe tevreden over de vele positiviteit van de club en zijn fans. Ik ben ervan overtuigd dat de fans hun warmte zullen uitstralen naar de spelers en dat dit hen motiveert”, wist Vrebosch.

Buiten T1 Vrebosch is T2 Nico Van Roost nieuw, T3 Frank Verwimp is eveneens gemotiveerd.

Voorzitter Roel Heyvaert nam ook even het woord

“We hebben een vrouwenteam erbij, ons A-team zit in eerste en ons B-team in derde provinciale. We staan waar we op sportief vlak willen staan. We gaan de kleedkamers trouwens anders indelen zodat de vrouwen ook ruimte krijgen. We zijn ook van plan om de kantine uit te bouwen. De treden buiten, daar komen zitjes op. In april 2023 gaat deze kantine tegen de vlakte. Ik voorzie dat de bouw één jaar zal duren. Het zal dus een jaargang zonder worden, we voorzien uiteraard een alternatief en bekijken momenteel de opties”, klonk het bij Heyvaert.

Vlnr voorzitter Heyvaert, afscheidnemend trainer Soetaers en duizendpoot Hendrickx
Vlnr voorzitter Heyvaert, afscheidnemend trainer Soetaers en duizendpoot Hendrickx

Op woensdag 20 juli beginnen de trainingen

23/07 SCOH – FC Binkom
27/07 SCOH – KVK Tienen
31/07 Croky Cup
03/08 SCOH – Wijgmaal
07/08 16 uur Houtem-Oplinter – SCOH (Beker van Brabant)
11/08 SCOH – KFC Baal
14/08 SCOH – Woluwe-Zaventem (Beker van Brabant)
18/08 SCOH – Rotselaar
21/08 16 uur SNA Keiberg – SCOH (Beker van Brabant)
24/08 Betekom – SCOH
28/08 16 uur SCOH – Groot-Dilbeek (Beker van Brabant)

Bij deze de transfers van de Brouwers

In: Jarne De Braekeleer (Veltem), Kristofer Bocevski (Butsel), Wout Dens (Betekom), Thibeau Hermans en Stijn Lemmens (Aarschot), Adis Sabic (Wijgmaal), Jarne Balis (Tervuren-Duisburg) en Christophe Dirix (FC Averbode-Okselaar)
Out: Dimitri Nijs (Butsel), Michiel Goen, Ruben Swings, William Acke, Dimitri Renmans, Niels Bamps (stoppen allen), Wout Bache, Joren Nijs en Joris Luyten (allen Bierbeek), Jeroen Schoofs (Vissenaken)

Geef een reactie