logo Casalina

SC Aarschot kiest voor een nieuw hoofdstuk in de linkerkolom

SC Aarschot kiest voor een nieuw hoofdstuk in de linkerkolom
Nassim Miri was het voorbije bezoek met Bierbeek al eens op bezoek in Aarschot

Aan inkomende zijde is er voolopig sprake van vijftien spelers, veertien anderen zoeken dan weer de uitgang op bij SC Aarschot. Onder het motto One Way, One Team, New Chapter tonen de wit-zwarten zich ambitieus zonder stappen over te slaan. De zaadjes om volgend seizoen de linkerkolom te ambiëren zitten al in de grond, daarna willen ze groeien.

Nico Van Roost is de nieuwe trainer bij de club van de Kasseistampers, hij is er aan zijn tweede passage toe.

“De transfers zijn allen een bewuste keuze en de screening van deze spelers gebeurde met aandacht voor leeftijd, dynamisch, energie en potentieel. Onze eerste stap bestaat uit de integratie van spelers met de linkerkolom als doel. Op termijn willen we deze groep zien groeien met de subtop als doel. De stap nadien zou bestaan uit top vijf of zelfs meedingen naar top drie, maar zo ver zijn we nog niet wist Van Roost. “Alles wat vroeger komt pakken we mee, maar we zijn realistisch en voorzichtig. De aankopen zijn ook zo gedaan dat we spelers meerdere jaren aan de club willen houden en die mee kunnen doorgroeien naar een hoger niveau.”

De inkomende transfers zijn Jannis Milbou (Berchem Sport), Thibaud Hermans, Jef Goris, Brent Van Hove en Ismail El Iar (allen KOSC Wijgmaal), Stein Lemmens (SK Kampenhout), Nadjim Haroun en Nassim Miri (beiden Bierbeek), Manu N’San (Houtem-Oplinter), Aaron van Leemputten (Racing Butsel), Jordy Vroom (Herentals), Brent Wauters (Houtvenne) en Dries Lahraoui (Vlimmeren). Spits Damilola Shoroya (FC Schaarbeek) is de meest recente aanwinst. Het kan zijn dat de wit-zwarten nog één à twee transfers verrichten, maar daar nemen ze hun tijd voor.

Linksachter Nassim Miri mag als één van de besten op zijn positie bekeken worden in eerste provinciale. Op de openingsdag van voorbije afgelaste competitie bezocht hij met Bierbeek SC Aarschot. In de beginfase werd hij op de korrel genomen door de thuisfans, na negentig minuten vroegen ze hem of hij niet naar SC Aarschot wou komen en zo geschiedde…

“Ik ben zelf een provocatieve speler maar ik verlies er mijn rust niet bij. Wat ze de thuisfans me toeriepen op Aarschot deerde me niet. Nadien zeiden ze dat het niet persoonlijk bedoeld was. Deze fans zijn een onderdeel van de reden waarom ik voor SC Aarschot koos, ook ploegmaat Haroun trok me over de streep. Hij is als een grote broer en vertelde me meer over deze club en hielp me om deze keuze te maken”, steekt Miri van wal. “Het is een club met historiek die traditie enorm belangrijk vindt, daar kan ik me wel in vinden. Het lijkt me wel wat om zondagmiddag op dat mooie grasveld te spelen. Met nieuwe trainer Nico Van Roost kan ik het prima vinden, hij heeft net zoals ik een winnaarsmentaliteit. Het klikte snel. Ik ben benieuwd naar volgend jaar. Ik hoop dat de fans steeds achter onze ploeg blijven staan, zowel bij winst of verlies. We hopen om samen mooie dingen te bereiken.”

Doelman Glenn Vranckx (Herselt), Christophe Dirix (Averbode-Okselaar), Jarne Laureys en Obi Bourgois (beiden Herselt), Jody Puttenaers, Willem Schepmans, Issam Fariat en Tom Lardeaux (beiden Holsbeek), Jasper Janssens (Berlaar), Kenneth Stiers (Bierbeek), Wietse Vermeylen, Furat Siddik (Rotselaar), Giovanni Van den Broeck en Tom Blockx (Houtem Oplinter) verlaten de wit-zwarten. Andreas Luckermans, Quinten Alaerts en Zigno Atenza hebben de club nog niet op de hoogte gesteld van hun toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *