Saint-Josse maatje te groot voor Standaard Meerbeek

De bezoekers vieren in de ruisende regen de 0-2 die Bah zonet scoorde.

Titelkandidaat in eerste provinciale Saint-Josse speelde een prima match op het veld van derdeprovincialer Standaard Meerbeek. In de eerste helft hadden de thuisspelende blauw-witten nog enkele mogelijkheden, na de rust konden ze niet op tegen het voetballende vermogen van de bezoekers. Het werd uiteindelijk 0-5 voor de rood-blauwen die verder bekeren op Gent-Zeehaven.

Pijpenstelen goot het toen het beginsignaal weerklonk. Dat temperde in de eerste tien minuten ook het enthousiasme bij beide teams. Bezoeker Van De Walle tekende voor de eerste echte kans na tien minuten, de kans werd weggebokst door thuisgoalie Kumps. Enkele minuten later was het prijs via Van De Walle die de rechterflank afdweilde en voorgaf op Diansangu. Die besloot afgemeten in de rechterhoek, 0-1.

Saint-Josse zette meer hoge druk, dat resulteerde een kans voor Qoli (paal). Beide ploegen leden rond het half uur veel balverlies op het middenveld. Thuisspeler Pepermans probeerde alleen op de doelman af te gaan, hij werd echter fysiek tot de orde geroepen door kapitein en verdediger Vanhamel. Enkele minuten voor de rust brak Diansangu door, hij werd gelanceerd met een hakje door Pionowski. Zijn inzet trof de paal, de rebound leverde niets op. Opnieuw Pionowski leverde een mooie actie via de rechterflank, aan de paal werkte Bah beheerst af, een verdubbeling van de voorsprong. Kort daarna kon thuisspits De Backker ei zo na profiteren van slecht terugspelen van Haidara op zijn doelman. Het was een verhaal van net niet, 0-2 aan de rust.

Na de rust zetten de bezoekers hun voetballende dominantie verder, ze hadden bloed geroken. Belgisch zaalvoetbalinternational Yassine Qoli strooide straffe dieptepasses naar hartenlust. Meerbeek kwam er nog af en toe uit, maar ze werden gestuit door het bijna perfect spel van de Brusselaars. Er zat zeer zelden afval in hun spel. Sow, Vanhamel en Qoli zetten de eindcijfers op het scorebord. Meerbeek verdiende een eerredder, Ringoet kwam er het dichtste bij met een vrije trap die over waaide.

Doelpunten: 11′ Diansangu (0-1), 41′ Bah (0-2), 61′ Sow (0-3), 69′ Vanhamel (0-4 strafschop), 74′ Qoli (0-5)