logo Casalina

RWL Sport en Lowie De Wit halen uit!

RWL Sport en Lowie De Wit halen uit!
Lowie De Wit met RWL-jeugdspeler Lars

In derde provinciale a haalden zowel Lowie De Wit(20) en zijn team RWL Sport uit tegen de KVZ Glabbeek. De Wit pikte maar liefst vijf treffers mee in deze 9-0-overwinning van RWL Sport. Op die manier staan ze twee punten los op tweede FC Binkom dat verrassend ging gelijk spelen op VC Bekkevoort, de week nadat RWL Sport tegen de rood-blauwen verloor.

De Wit begon op zijn vijfde te spelen bij SNA Keiberg.

“Ik bleef er tot mijn twaalfde, dat was daar een leuke bende. Ik speelde er met vrienden, dat was tof. We wonnen bijna alles wat we konden winnen en zo speelden we soms wel eens een reeks hoger dan we oorspronkelijk ingedeeld waren.”

Daarna kruisten Wolfsdonk Sport, FC Averbode-Okselaar en het huidige RWL Sport zijn pad.

“Ik bleef bij Wolfsdonk tot mijn achttiende, daarna trok ik een jaartje naar Averbode. Net dan brak corona in maart uit en blesseerde ik me. Ik liep een gebroken vinger op, niet de beste omstandigheden. Daarna ging het naar RWL Sport, waarvoor ik nu al mijn tweede jaargang speel. Ik kende hier trainer van het B-elftal Gert Bauwens al, hij was lang mijn coach. Ook van techniektrainer Benjamin Decat heb ik veel opgestoken de voorbije jaren.”

Waar het tegen VC Bekkevoort verkeerd liep, daar viel het allemaal goed tegen Glabbeek.

“De week voordien tegen Bekkevoort lukte het ons niet om ook maar kansen af te maken. Tegen Glabbeek lukte alles. Elke trap naar doel die ik ondernam, vloog binnen. Glabbeek had de pech dat we al onze kansen afmaakten. Als we spelen zoals we steeds ambiëren, dan doen we vol mee voor promotie. Een bijkomende motivatie om op te gaan is dat er in tweede provinciale aanzienlijk betere velden aanwezig zijn, zo komen we met ons technisch voetbal beter aan onze trekken. Hopelijk kan ik nog veel doelpunten maken, maar dat is niet het belangrijkste. Het zou mooi zijn om eens kampioen te spelen, hopelijk zetten we de volgende stap op bezoek bij het moeilijk voorspelbare Scherpenheuvel VV”, wist de prille twintiger uit Schoonderbuken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *