RWL Sport boekt succes in competitie en in Beker van Brabant!

Uitblinker Zeff Verdeyen net voor de wedstrijd op Zichem

RWL Sport kegelde eersteprovincialer VK Linden uit Brabantse beker. In het daaropvolgende weekend ging het met 0-4 winnen op Zichem, ondertussen tellen ze vier punten voor op tweede FC Binkom en zelfs tien op derde Crossing Vissenaken. Aanvallende kracht Zeff Verdeyen uit Aarschot speelde twee keer een glansrol en scoorde telkens.

Na de reguliere speeltijd stond het 1-1 in deze wedstrijd waarin RWL Sport meer wil had om te winnen en de bezoekers hun kansen niet benutten. In de daaropvolgende strafschoppenreeks hielden de spelers uit het Aarschotse het hoofd koel en wonnen ze met 4-2, waardoor ze zich plaatsten voor de kwartfinales van de Brabantse Beker.

In de eerste helft toonde RWL zijn zegedrang met enkele mogelijkheden. Verdeyen opende de score op strafschop, hij legde de bal in de linkerhoek. Hij kreeg deze mogelijkheid nadat Van Aerschot onderuit ging in het Lindense strafschopgebied. In de tweede helft kwamen de bezoekers opzetten, dat mondde finaal uit in de aansluitingstreffer van Rooseboom. Bezoeker Vanderstappen zag nog een bal tegen de paal belanden. Ze kregen ook meer dan tien corners, waarmee te weinig gebeurde. Ook RWL Sport miste nog een grote mogelijkheid kort voor tijd.

Spanning alom bij het ingaan van de strafschoppen! Vranken verschafte de thuisploeg het mentale voordeel door de 1-0 te scoren, bezoeker Bukasa miste. Daarna werden alle elfmeters succesvol getrapt tot het 4-2 stond en voor Linden Beka aan het kanon stond. Zijn vizier stond niet scherp

Doelpunten: 36′ Verdeyen (1-0 strafschop), 59′ Rooseboom (1-1)

Op Zichem scoorde Verdeyen nogmaals, nu kon hij de de 0-1 aanbrengen in de 38ste minuut. Zeff is al aan zijn zevende RWL-seizoen toe. Hij zit na elf speeldagen aan acht treffers en zes assists.

“Na onze prestatie tegen VK linden, waar we het goed gedaan hebben als ploeg volgde een moeilijke verplaatsing naar Zichem. Dit als gevolg van de afwezigheden van enkele basisspelers, door blessures en schorsingen. Hierdoor moest onze trainersstaf enkele extra jongens vanuit de jeugdwerking extra inpassen en was het in het begin hierdoor nog wat zoeken. Na mijn doelpunt had ik de kans om de score vanop de stip te verdubbelen maar de keeper trok wel eens aan het rechte eind. Op het einde van de tweede helft hebben we de score nog wat kunnen opdrijven en hebben we weer de nul kunnen houden. We hebben nog maar drie doelpunten geslikt, waarvan ééntje op strafschop en één eigen doelpunt. Dat vertrouwen straalt ook verder af op de groep. We staan nu op de eerste plaats en proberen elke week voor winst te gaan. Dit gaat niet altijd lukken en dat geeft ook een extra stimulans aan de tegenstrever om de drie punten te pakken tegen ons.
Door de winst tegen Linden kunnen we nog een extra wedstrijd spelen in de tot nu toe al geslaagde bekercompetitie voor ons”, wist Verdeyen die een wielerverleden heeft.