Ruststand bij Plenke Werchter – VC Bekkevoort B was eveneens de eindscore

Plenke Werchter (l) hield de punten thuis tegen een soms felopzittend Bekkevoort B

In een hevige eerste helft kwamen de oranje-blauwen eerst op voorsprong met twee rozen van Kabaro. Kort voor rust hield Lebegge de spanning erin met de 2-1. Geen overdreven rustscore gezien de bezoekende rood-blauwen enorm kwamen drukken via De Wijngaert en Jacobs.

De eerste echte kans was onmiddellijk raak. Een actie in de diepte van Kabaro, hij wipte de bal over de doelman en de 1-0 stond op het scorebord. Bezoeker De Wijngaert reageerde via een actie over links, zijn inspanning haalde het doel niet. Enkele minuten later trapte hij vanaf 25 meter op doel, goalie Vos haalde zijn inzet zwevend uit de rechterbovenhoek. Iets na het kwartier belandde een vrije trap van Monival van rechts overhoeks naar de verste paal. Geeraerts nam aan en trapte tegen de onderkant van de lat. Na een pass van Town veroorzaakte Kabaro onrust in de Bekkevoortverdediging. Hij ging finaal met de bal aan de haal. Hij deponeerde deze overhoeks in doel. Vanmellaert wou de bal nog van de lijn halen, maar kwam te laat, 2-0!

De bezoekers kregen nog een handvol kansen in de 10 daaropvolgende minuten. Onder andere De Wijngaert, Jacobs, Aerts, Lebegge, Van Attenhoven en Legiers stonden in voor de pressing. De grootste kans kwam van Jacobs die nadat hij werd doorgestuurd door De Wijngaert op doelman Vos afstevende. Die laatste redde zijn schot met de rechtervoet. De Wijngaert trapte nog voorlangs. Tussendoor belandde de bal links bij thuisspeler Van Poucke-Villoria die voorlangs besloot. Aan de overkant stuurde Van Attenhoven een dieptepass in het pak. Legiers veroverde de bal en besloot op de buitenkant van de linkerpaal. In de daaropvolgende minuut kwam de bal na een actie over links bij Legiers aan de tweede paal. Hij schoof binnen en de 2-1 was daar.

De tweede helft was nog spannend en kansen vielen er ook nog te noteren, dat veranderde echter niets meer aan de score.

Doelpunten: 6’ en 20’ Kabaro (1-0 en 2-0), 44’ Lebegge (2-1).