logo Casalina

Rotselaarse Girls only stage moet doorstroming jeugd garanderen

Rotselaarse Girls only stage moet doorstroming jeugd garanderen
Trainers Tessa, Merel en Auke met hun enthousiaste groep

Na de Borginsole Cup in Rotselaar waarop de voetballende jongens ruimschoots aan bod kwamen, organiseerde tweedeprovincialer Sportief Rotselaar een girls only stage. Dertien meiden namen de handschoen op om voorbije week aan de Sportoase te komen trainen onder leiding van enkele ervaren voetbalsters, de jongste meid telt zes lentes en de oudste twaalf. Onder elkaar maakten ze er op training een leuke boel van.

Voetbal Vlaanderen organiseerde zeven jaar geleden twee edities van Foot Fest om meisjes langzaamaan aan het voetballen te krijgen.

“Na twee jaar hebben we dit als club verder gezet. We bieden een compleet aanbod aan, buiten voetballen kunnen we pizza’s maken en op uitstap gaan. Op grote voetbalkampen valt dat moeilijk te realiseren. De stage wordt georganiseerd om meisjes op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met voetbal en met succes. Sommige van de spelertjes keren jaarlijks terug. Dit jaar zijn er iets minder spelertjes, de oudste generatie van een jaar of zestien is ermee gestopt. De meeste meisjes die bij een club zijn aangesloten spelen mee met de jongens, vijf van de dertien meisjes zijn al bij Sportief Rotselaar aangesloten. Eéntje komt uit voor SNA Keiberg, maar komt jaarlijks terug. Een meisje stapte in uit het project van Voetbal Vlaanderen Uefa Playmakers, een lessenreeks met een verhaallijn op vrijdagavond”, wist trainer Tessa.

De dertien meiden amuseerden zich enorm in het gezelschap van trainsters Merel, Auke en Tessa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *