Rode Duivels Zoutleeuw stomen naar zege bij KFC Werchter

De Rode Duivels Zoutleeuw (l) gingen winnen bij KFC Wercter dat in ongebruikelijke wespenkleuren speelde

KFC Werchter kwam op voorsprong. Door enkele foutjes achteraan bij de thuisploeg kwamen de bezoekers de kleedkamer bij de rust in met een niet onverdiende 1-3-voorsprong. In de tweede helft kwamen de voor de gelegenheid in zwart-geel spelende spelers van Werchter nog op 2-3, maar via snelle tegenaanvallen werd het 2-5. De penaltysessie was voor Werchter.

De eerste kans was voor de bezoekers, Wathieu trapte op doel en doelman Michiels redde. Aan de overkant belandde een bal na stilstaande fase tegen de onderkant van de lat, in de rebound was Van Loock attent met de kop, 1-0! Op het kwartier profiteerde bezoeker Wathieu van een defensieve fout, 1-1. Een afstandsschot van de bezoekers belandde in de linkerhoek, andermaal was Wathieu de doelpuntenmaker, 1-2 in een op zich evenwichtige wedstrijd. Zoutleeuw kwam wel dreigen langs de flanken. Oualla schakelde zijn rechtstreekse tegenstander uit en bracht de 1-3 in de rechterhoek aan. Voor Werchter vroeg Cauwelier nog een strafschop voor rust toen hij neerging in de Zoutleeuwse zestien. Na de daaropvolgende trapte hij over.

Voor Zoutleeuw na rust een kans voor De Mey (overhoeks naast getrapt) en voor KFC via Cocquyt (kopbal op keeper). In minuut 55 zag de ref een bezoeker op het been stappen van Cocquyt, strafschop. Verbiest zette die om in de linkerhoek, 2-3, de aansluitingstreffer.

Verbiest trapt de penalty voor de 2-3 binnen

Iets na het uur Werchters balverlies achteraan, Kazachvili liet de kans liggen en mikte naast. Aanwinst Pierre ging de linkerflank af voor KFC en zette koers naar doel, goalie Valkenborgh moest zijn uithaal in twee keer redden. Een pijlsnelle Zoutleeuws reactie van invaller Nijns belandde voorlangs. Met nog een kwartier te gaan volgde een actie van de bezoekers, de rebound werd een afstandsschot en werd door Kazachvili benut, 2-4. Een actie randje buitenspel mocht doorgaan van de ref,  de voorzet kwam centraal bij Nijns terecht, 2-5.

Kazachvili scoorde zonet de 2-4

Werchter won de daaropvolgende strafschoppensessie, doelman Michiels redde twee keer.

Doelpunten: 3′ Van Loock (1-0), 15′ en 33′ Wathieu (1-1 en 1-2), 38′ Oualla (1-3), 55′ Verbiest (2-3 strafschop), 78′ Kazachvili (2-4), 81′ Nijns (2-5).