logo Casalina

Rode Duivels Zoutleeuw kloppen Boutersem United B en hebben tweede periodetitel zo goed als beet

Rode Duivels Zoutleeuw kloppen Boutersem United B en hebben tweede periodetitel zo goed als beet
Zoutleeuw mocht vijf keer vieren Beeld Caroline Noé

Leider Zoutleeuw ontving voorbije speeldag tweede Boutersem United B, die wat gehavend aan de aftrap kwamen. Het werd uiteindelijk een duidelijke 5-1 voor Zoutleeuw die hiermee een resolute stap zette naar de tweede periodetitel, ook in het klassement werd een kloof van zes punten geslagen met Atlas Linter én uiteraard Boutersem B.

Aanvallende kracht Dylan Nijns opende de score bij de rood-zwarten.

“Ik maakte na een kwartier van redelijk ver en schuin de 1-0. Hiermee is de periodetitel is zo goed als binnen. Ofwel moeten we nog alles verliezen en moet tweede Toekomst Bunsbeek nog enorm winnen, zij hebben trouwens een match meer gespeeld. We hebben thuis nog niks verloren. We moeten nog één punt pakken op twee matchen en dan zijn we zeker. We spelen die duels tegen tweede Atlas en vierde Budingen. Op Budingen zijn we 2-2 gaan spelen. Ik was toen geschorst, zowel Budingen als Atlas zijn voor mijn dé titelkandidaten. Wij zitten momenteel in een goeie flow, maar het worden twee moeilijke weken, zoveel is duidelijk. Als we die overleven zullen we kunnen verder dromen, maar nu is het nog iets te vroeg en dat beseft iedereen”, aldus Nijns die al zes jaar bij Zoutleeuw speelt en met overtuiging bijtekende voor een zevende jaar. “Ik heb hier kampioen gespeeld en ben mee opgegaan naar tweede provinciale. Ik heb ook meegemaakt dat we zo snel gezakt zijn naar vierde.. maar deze club is enorm mooi, vrijwilligers, trainers, voorzitter. Alles klopt hier gewoon, onze ploeg hangt enorm fel aan elkaar en dat voelt iedereen wel. We zijn gewoon echt een hele hechte vriendengroep, hopelijk vertaalt dat zich verder in resultaten op het veld.”
De Rode Duivels Zoutleeuw juichen Beeld Caroline Noé
De Rode Duivels Zoutleeuw juichen Beeld Caroline Noé
Bezoekende trainer Gerd Verbeek zag een terechte winnaar.
“Het was een terechte overwinning van Zoutleeuw. Al lag ook wel het ontbreken van zeven vaste basisspelers bij ons wel mede aan de basis van dit resultaat. In de de eerste helft lukte bijna alles voor hen. Voor ons zat er niet meer in,we liepen soms wat achter de feiten aan. Ik ga normaal gezien altijd voor de drie punten, gezien de omstandigheden had ik zeker getekend voor een punt op voorhand. Ook al omdat bij ons alles kan en mag en er geen druk bestaat, zij hebben aangekocht voor de titel. boutersem United B was vorig seizoen derdde laatste. Op zich konden we vrij komen voetballen, maar we misten ook wat de ervaring die er gisteren niet bij was”, aldus Verbeek die aan zijn eerste jaargang Boutersem B toe is.
Boutersem United B voor aanvang van de match Beeld Caroline Noé
Boutersem United B voor aanvang van de match Beeld Caroline Noé

Doelpunten: 15’ Nijns (1-0), 23’ Delathuy (2-0), 24’ Gilis (3-0), 30’ Kazachvili (4-0), 44’ Herinckx (5-0), 57’ Aourag (5-1).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *