logo Casalina

Rode Duivels Zoutleeuw en Halle VV bereiden zich voor op hun derby

Rode Duivels Zoutleeuw en Halle VV bereiden zich voor op hun derby
De Rode Duivels Zoutleeuw anno 2022-2023

In vierde provinciale F staat komende zondagnamiddag een heuse derby op het programma op schema in Zoutleeuw. De plaatselijke K Rode Duivels Zoutleeuw ontvangen vanaf 14.30 uur in hun Stadion Maurice Janssens de buren van K Halle V voor een pittige strijd. De winnaar doet een goede zaak in de ranking, is even de “ploeg van ’t stad” kan de buur met een flinke portie bitterheid opschepen.

Het is al even geleden dat beiden competitief tegen elkaar uitkwamen aangezien Zoutleeuw steeds in een hogere reeks speelde, tot nu.

De Rode Duivels Zoutleeuw staan momenteel derde

Alles staat vooraan de ranking op een zakdoek van elkaar. De rood-zwarten, die uit derde zakten, volgen op twee éénheden van leider Sporting Budingen en op één puntje van tweede Boutersem United B. Ze pakten de voorbije vier speeldagen een tien op twaalf en deden dat samen met vijfde SC Orsmaal. Enkel medederde Atlas Linter deed het beter met een twaalf op twaalf. Het gevaar komt onder meer van Herinckx, Kazachvili, Wathieu, Oualla en de pittige Nijns. Ze scoorden tot nu toe 41 goals en kregen er 9 binnen, kortom de beste defensie van de reeks. Een kleine pluim voor Zoutleeuwdoelman Nick Valckenborgh. Ze wonnen tot nu toe alle vijf hun thuismatchen, op naar de zesde thuiszege op rij?

De blauw-wit getinte buren van Halle VV hebben een mindere periode achter de rug

Dat uit zich in een vier op twaalf en de achtste plaats. Voorbije speeldag speelden ze 2-2 gelijk tegen negende Heide-Linter. Nochtans waren ze met een zes op zes begonnen tegen Houtem-Oplinter B en Atlas Linter, ze scoorden toen zes keer en doelman Menten kreeg er amper ééntje binnen. Voorlopig boekten ze vijftien punten op dertig. Verdediger Yannick Hombrouckx heeft een goed schot in de benen. Knaepen is scorend op dreef met twee treffers vorige speeldag, ook kapitein en verdediger Koninckx, Van Den Heuvel en Brepoels vallen offensief niet te onderschatten. De spelers van Halle VV scoorden tot nu toe twintig keer op tien duels tijd. Ze slikten er 21, hiermee zijn ze de zevende defensie in de reeks. Een opmerkelijk gegeven bij Halle is dat ze al drie keer op vijf buitenshuis wonnen.

De kern van K Halle VV in 2021-2022
Kan K Halle VV voor de vierde keer buitenshuis winnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *