Reserven OHR Huldenberg tellen degelijk KFC Werchter uit

KFC Werchter (l) en OHR Huldenberg net voor hun duel

KFC Werchter was op zich de betere in de eerste helft tegen OHR Huldenberg, de bezoekers speelden het echter slim en gingen rusten bij een 0-3-stand. De grijshemden hadden geluk dat ze nog met elf op het veld vinden, hierover hieronder meer. In de tweede helft speelde OHR het simpelweg uit en kon de thuisploeg nog de eer redden.

Het duel tussen Werchter en Huldenberg was er ééntje in de reservenmiddenmoot

Na blessure was KFC’er Sören Kerckhofs aan zijn tweede duel toe bij de reserven; hij bracht veel diepgang met lange en precieze passen. Bij OHR moest de kunsten van laatste man Kevin Seine missen, maar zijn mentale steun vanaf de zijlijn hadden ze wel.

De match begon met grotendeels middenveldspel. In minuut zeven de eerste kans, bezoeker Ballieux schoot over. Enkele minuten later verspeelt Werchterkapitein Peeters bijna de bal aan OHR-aanvallers Ballieux en Heynsmans. Samen met ploegmaats Decoster en Haïm komen ze regelmatig hoog storen. Enkele minuten voor het kwartier verstuurde Kerckhofs een diepe bal naar Wouters. Hij werd gehaakt door uitgoalie Van Reusel die er vanaf kwam met geel, de Werchterse bank begreep er niets van. De daaropvolgende vrije trap pakte Van Reusel in twee keer, hij slaakte een reuzezucht van opluchting. Ondertussen werd Wouters gewisseld met een enkelblessure. In minuut zeventien belandde een Werchterse vrije trap in doel via Berrevoets, tot de ref snel besloot dat de doelpuntenmaker buitenspel stond. In de minuut nadien belandde een corner via rechts op het hoofd van De Keyser. Op de grens van het strafschopgebied belandde zijn hoge kopbal in de rechterkruising, 0-2!

Op minuut twintig andermaal een diepe bal van Kerckhofs op L’Enfant, doelman Van Reusel lag in zijn weg in de linkerhoek. Nu was het aan thuisspeler Berrevoets om een diepe pass te lanceren. Kerckhofs liet met een schijnbeweging mooi door en zo kwam het leer bij L’Enfant terecht die in het linkerzijnet mikte. Op het half uur belandde een vrije trap vanaf de rechterflank in het pak, waar Boterdaele er zijn voet tegen zette. Thuiskeeper Andries kon klemmen. Enkele minuten later kon Werchternaar Van Espen via de achterlijn links op doel af, opnieuw Van Reusel die de baan tot een doelpunt versperde.

Op minuut 37 een perfecte draaibeweging van grijshemd Decoster op de middenstip. Hij zette Heynsmans op weg naar de 0-3, die ie rechts naast de doelman deponeerde. 0-3 aan de rust.

In de tweede helft grotendeels hetzelfde spelbeeld: bij momenten veel afval in de passen op het middenveld. Werchter die dat tikkeltje gevaar meer bracht, OHR dat concreter was voor doel. Kort na rust aan actie over de linkerflank waaruit een trap op doel volgde. Het traject van de bal week af, waarop L’Enfant kon scoren. OHR scoorde de 1-4 nadat een voorzet vanaf links bij Engelbosch terecht kwam nadat zijn bewaker uitgleed. Hij werkte in de winkelhaak af. De 1-5 ontstond bij kapitein Arnaud Ballieux, hij gaf een lange pass op Decoster. Deze kapte zijn man uit en geeft af aan Largo Ballieux die raak treft.

Doelpunten: 8′ Heynsmans (0-1), 18′ De Keyser (0-2), 37′ Heynsmans (0-3), 47′ L’Enfant (1-3), 56′ Engelbosch (1-4), 78′ Ballieux (1-5).